Sve je počelo kao GRIP: Borila se za život 66 dana, a onda je ostala i bez OBE noge zbog ove infekcije

Vesti 15.03.2023 20:30 0

Kada je 44-godišnjoj Džulijani Bransden dijagnostikovan grip, savetovano joj je da ostane u krevetu

Sve je počelo kao GRIP: Borila se za život 66 dana, a onda je ostala i bez OBE noge zbog ove infekcije

Printscreen/Facebook/Spectrum FM Costa Almeria

Ali infekcija se dramatično promenila i ubrzo je žena hospitalizovana, gde je provela više od dva meseca u komi. Probudila se u potpuno novoj stvarnosti - bez obe noge, sa saopštenjem i da gubi prste na rukama.

Džulijana Bransden, 44-godišnja učiteljica iz severozapadnog Velsa, provela je prošli Božić boreći se sa izuzetno teškom infekcijom. Kada je u novogodišnjoj noći ženi bilo toliko loše da nije mogla da ustane iz kreveta, njen muž je pozvao doktora. Ali jedino što je čuo je da mu je žena mlada, da ima snažno telo i da je dovoljno da se odmori.

Džulijanin zabrinuti suprug, međutim, nije poslušao savet lekara i pozvao je hitnu pomoć da dođu po nju. Njegov predosećaj je najverovatnije spasio život supruzi.

„Njeno srce je stalo dva puta za 30 minuta“, priseća se ženina sestra. U roku od sat vremena od prijema u bolnicu, porodica je dobila vest da se Džulijani razvila sepsa i da treba da je stave na respirator. Ona je provela narednih 66 dana na intenzivnoj nezi, stavljena u medicinski indukovanu komu.

„Rekli su da Džulijana ima manjak vode u telu i septički šok.

Testovi su pokazali da je Džulijana imala tešku upalu pluća, grip, sepsu i streptokok grupe A. Na dan kada je primljena u bolnicu, saopšteno je da možda neće preživeti noć.

Kako se priseća sestra, sve medicinske sestre su se složile da nikada u svojoj karijeri nisu imale tako dramatičan slučaj. Bilo je to izuzetno teško iskustvo za Džulijaninu porodicu.

„Očajnički smo se molili da ona preživi“, priseća se Džek.

Džulijana je preživela, ali sepsa je izazvala pustoš u njenom telu. Lekari su morali da joj amputiraju obe noge ispod kolena, a i većina prstiju na rukama je morala da bude uklonjena.

Kako porodica kaže, uprkos teškoj situaciji, Džulijani ide sve bolje. Priča, vesela je i uvek se smeje. Uskoro će moći da se vrati kući svojoj deci - 14-godišnjoj Emiliji i 11-godišnjem Vilijamu. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading