Doktorka hitne pomoći upozorava: Nikada ne koristite ovo za ČIŠĆENJE, dečak (4) završio na operacionom stolu

Vesti 23.02.2023 18:30 0

Doktorka hitne pomoći ispričala je o jednom od najčudnijih slučajeva u svojoj karijeri

Doktorka hitne pomoći upozorava: Nikada ne koristite ovo za ČIŠĆENJE, dečak (4) završio na operacionom stolu

Shutterstock

Radilo se o četvorogodišnjem dečaku koji je zadobio povredu opasnu po život. Dovezen je u bolnicu sa jakim bolom u uhu i temperaturom. Tek posle dužih pregleda lekari su otkrili šta mu je. Ispostavilo se da je krivac ... četka za čišćenje roštilja.

Dr Bečgem je lekar koja svakodnevno radi u pedijatrijskoj hitnoj. Žena rado deli svoja medicinska iskustva na internetu i daje savete pacijentima. Nesreća o kojoj je pričala bila je zaista bizarna, iako je mogla da se završi tragično.

Čudna bol u uhu

Roditelji su doveli sina u bolnicu. Tokom zabave u bašti dete se u nekom trenutku uhvatilo za uvo i zaplakalo od bola. U bolnici se pokazalo da je uvo sasvim normalno, pa je roditeljima rečeno da četvorogodišnjem dečaku daju ibuprofen i odvedu ga kod ORL specijaliste. Međutim, ubrzo se dečak ponovo našao u bolnici, jer bolovi nisu jenjavali. Pored toga, imao je problema sa gutanjem.

Prilikom pregleda grla uočen je otok i posebna osetljivost na desnoj strani vrata. Urađeno je još testova i pregleda dok konačno CT nije otkrio problem. Ispostavilo se da je u grlu dečaka zaglavljen komad metalne žice dužine 2 cm. Oko ovog stranog tela je već počeo da se razvija apsces. Doktorka je objasnila da je bol u uhu nastao zbog žice koja se nalazila blizu Eustahijeve tube, koja povezuje srednje uvo sa grlom. Dete je operisano, žica je uklonjena i apsces je dreniran. Bol je popustila i dečak se brzo oporavio.

Oprema za čišćenje može biti opasna

Kako je doktorka objasnila, komad žice koji je kriv za celu situaciju bio je deo četke za čišćenje roštilja. Dok su čistili rešetku, komadić je otpao, a zatim se zalepilo za hamburger koji je dečak pojeo. Doktorka u videu objavljenom na društvenim mrežama, upozorava da su metalne četke za roštilj opasne upravo iz tog razloga.

 
Komentari (0)
Loading