Barbara iz Hrvatske na obali pronašla MISTERIOZNO pismo u boci: Napisale su ga dve tinejdžerke, a sada se traga za njima

Vesti 08.01.2023 12:30 0

Hrvatica Barbara Lazar pronašla je misteriozno pismo u boci tokom šetnje plažom na ostrvu Pag

Barbara iz Hrvatske na obali pronašla MISTERIOZNO pismo u boci: Napisale su ga dve tinejdžerke, a sada se traga za njima

Printscreen/Facebook/Barbara Lazar

Ispostavilo se da su je pre nekoliko godina napisala dva tinejdžera iz Poljske koje su tamo provele odmor. Žena sada želi da pronađe "Moniku i Marisiju" i da ih pozove da ostanu kod nje.

Barbara Lazar, koja živi u Varaždinu u severoistočnoj Hrvatskoj, na Novu godinu otišla je sa porodicom u šetnju do plaže na ostrvu Pag, gde ima stanove za iznajmljivanje. Dok su ona i njena deca šetali obalom mora, njenu pažnju je iznenada privukla flaša koja je ležala među kamenjem i balvanima.

- Bila je to flaša mineralne vode od pola litra sa pismom unutra. Prijatno nas je iznenadilo, osetili smo oduševljenje - kaže za „Fakt” Barbara Lazar.

Kada je žena otvorila flašu, ispostavilo se da je pismo savršeno očuvano. Nakon što ga je prevela uz pomoć prevodioca, otkrila je da su njeni autori dvoje tinejdžera iz Poljske koji su posetili Hrvatsku 2015. godine.

U pismu od 31. jula 2015. Monika i Marisija su napisale da žive u okolini Krakova i da provode odmor na ostrvu Pagu sa roditeljima i braćom i sestrama. Volele su Hrvatsku. Zaklele su se i da će se jednog dana zajedno vratiti u ove krajeve i izvršiti tajni plan.

"Veoma će nam nedostajati naša ludila i ludorije među talasima i šire", napisale su tinejdžerke.

Međutim, ovo nije kraj, jer je u flaši Barbara pronašla još jedno pismo, dodato joj 2017. Njen autor je bila samo Marija. U njemu je opisala da je njena drugarica uspešno položila završne ispite i upisala fakultet, a i sama pohađa srednju školu. Još jedan dodatak, takođe od Marisije, dolazi iz 2018.

Barbara Lazar je na društvenim mrežama podelila fotografije pronađenog pisma. Kako kaže u intervjuu za „Fakt”, volela bi da pronađe dve Poljakinje da ih pozove kod nje i da ih ugosti.

- Čekamo devojke, voleli bismo da provedemo raspust sa njima - kaže Barbara Lazar. Ona se nada da će objavljivanjem slučaja u medijima uspeti da pronađe dve Poljakinje.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading