"Izlazim samo sa devojkama i više mi se NE SVIĐAJU muškarci": Prestala je da pije kontraceptivne pilule i desio se šok

Vesti 24.05.2023 15:10 1

Tesa Bona (30) iz Melburna, koja se identifikovala kao heteroseksualka, tvrdi da se njena seksualnost promenila otkako je prestala da pije kontraceptivne tablete

"Izlazim samo sa devojkama i više mi se NE SVIĐAJU muškarci": Prestala je da pije kontraceptivne pilule i desio se šok

Printscreen/Instagram

 

Tesa Bona (30) iz Melburna, koja se identifikovala kao heteroseksualka, tvrdi da se njena seksualnost promenila otkako je prestala da pije kontraceptivne tablete. Počela je da ih uzima kao tinejdžerica kako bi regulisala menstruaciju, a konzumirala ih je 15 godina. No, nakon što je prošle godine raskinula s dugogodišnjim dečkom, Tesa je odlučila da je idealno vreme za odmor od uzimanja tableta, piše Daily Star.

Tesa kaže da se tada "sve promenilo" te da se nakon tri nedelje osećala kao "potpuno druga osoba". "Nikada se nisam romantično zaljubljivala u žene, nikad nisam mislila da je to za mene. Ali kada sam prestala da uzimam tablete, sve se promenilo", rekla je za news.com.au. Kroz mesec dana napravila je nešto o čemu nikad pre nije ni razmišljala - počela je da izlazi s devojkama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tessa Bona (@tessa_bona)

 

"Unutar tri nedelje osećala sam se kao potpuno druga osoba. Imala sam puno više energije i bila sam uzbuđena zbog života. Povrh svega, moja seksualnost se menjala. Prvi put u životu, žene su me stvarno seksualno privlačile. Odjednom, muškarci mi jednostavno nisu bili privlačni", ispričala je Tesa. Ona je otkrila da je odlučila da prestane da pije tablete nakon što je videla viralan TikTok video o iskustvu druge žene koja se "osećala jako potišteno i umorno sve vreme".

Tesa se isto osećala, pa je odlučila da više neće piti kontraceptivne pilule. Nakon što je izašla na nekoliko dejtova sa ženama, upoznala je svoju sadašnju partnerku Fibi Čakar (24), a spojio ih je zajednički prijatelj. Ona tvrdi da je to bila "ljubav na prvi pogled" i da su zajedno već šest meseci.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tessa Bona (@tessa_bona)

 

Tesa nije jedina kojoj se to dogodilo. Rezultati novog istraživanja kažu da bi kontraceptivne tablete, koje su prisutne od 1960-ih, mogle da utiču na to koga žene biraju za svoje partnere. Naturopatkinja i specijalistkinja za žensko zdravlje Katrin Maslen rekla je za news.com.au da se promena seksualnosti nakon prestanka uzimanja kontracepcije može pripisati ulozi koju lek igra u mentalnom zdravlju osobe.

Rekla je da su studije pokazale da žene privlače mirisi muškaraca koji su genetski manje slični njima i kaže da kada uzimamo kontracepciju, to se "pomiče prema partnerima koji su sličniji nama". Specijalistkinja za hormone takođe je kazala da je videla da mnoge njene pacijentkinje prolaze kroz velike promene u ličnosti nakon što su prestale da uzimaju tablete.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (1)
Loading
propaganda
24.05.2023 15:49

Potpuno je u pravu.Ja nisam uzimao pilule za kontracepciju ali mi prija žensko društvo (naročito oko 24 godine).Jeste da imam 72 godine ali mi prija.