"Raskućila ih!": Snimak koji je obišao SRBIJU, kuma baca CREP u transu, mlada u UŽASU, a ostali u neverici

Vesti 21.09.2022 18:35 1

U jednom mestu u Srbiji, kuma se popela na krov i počela da lomi crep! Video je postao viralan, a ljudi ne mogu da veruju šta ova žena radi

"Raskućila ih!": Snimak koji je obišao SRBIJU, kuma baca CREP u transu, mlada u UŽASU, a ostali u neverici

Printscreen/ Reddit

Koje svadbarske običaje vi znate? Bacanje sita preko krova, prenošenje mlade preko praga, lažna mlada, kupovina mlade, gađanje jabuke, ljuljanje nakončeta i td? A da li ste čuli za običaj gde se kuma popne na mladenačku kuću, na krov i onda lomi crep? Niste? E, to je zato što je ova kuma malo "prilagodila" običaj datom momentu.

Upravo to smo mogli da vidimo na snimku koji je osvanuo na Reditu pod nazivom: "To, kumo".

A šta je kuma uradila? Vidljivo pod dejstvom alkohola uspela se uz merdevine na krov kuće, poskidala crepove, bacala i lomila o beton ne razmišljajući da može nekog i da povredi, a kamoli o tome da mladencima uništava kuću. Samo neka je brige na veselje, ona će da lomi crepove, a neko drugi će sutra da lomi glavu to da popravi. Mlada se hvata za grudi, omađijani muški svatovi je kite parama, a većina gleda i ne veruje šta vidi.

 

 

"Ranije je bio običaj i kod nas u Toplici da se zetovi popnu na krov i prete da će skinuti crep. Mlada ih daruje košuljama i oni siđu. Bilo je puno šale i smeha. Bacati ovako crep koji se lomi i može da povredi nekog je nenormalno", pisalo je u jednom komentaru, pa je to dalo objašnjenje odakle kumi ideja da se uspe na krov uopšte.

Samo, kumo, sve si pogrešno shvatila.

"Raskućila ih kuma", "Nisam znao za ovaj običaj, ali sviđa mi se. Ovo je simbol šta se dešava kada se oženiš. Krene kuću od crepova da ti ruši", "Što bi rek'o Dragče: Gazi kuma kao puma. Samo domaćin ima kroz 2-3 dana da je kune kada bude shvatio da ne može više da nađe isti crep, još ovo neki matori crep koji se više i ne proizvodi. Malo razočaran što kumi nije poispadalo još nešto sem para. Barem se domaćinski oparila", bili su samo neki od "duhovitih" komentara.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (1)
Loading
Atlija Milorad
22.09.2022 08:44

užas