Čudne simptome je pripisivala POSTPOROĐAJNOJ DEPRESIJI: Posle rođenja deteta osećala se LOŠE, organi su OTKAZIVALI, gledala je smrti u oči

Vesti 04.05.2023 08:00 0

Osetila je takve simptome da je mislila da je u pitanju postporođajnda depresila

Čudne simptome je pripisivala POSTPOROĐAJNOJ DEPRESIJI: Posle rođenja deteta osećala se LOŠE, organi su OTKAZIVALI, gledala je smrti u oči

Shutterstock

Žena koja je primetila pad raspoloženja i energije, pomislila da ima postporođajnu depresiju, ubrzo je otkrila surovu dijagnozu.

Rak debelog creva IV stadijuma

Šanel Mols iz Australije rodila je svoje drugo dete 2019. godine. Tridesetčetvorogodišnja žena je tada doživela simptome koje nije primetila u prethodnoj trudnoći. Posle porođaja osećala se loše - nije imala energije, bila je slaba i depresivna. Nešto kasnije, ispostavilo se da joj je čak i obična šetnja nemoguća, što ju je nagnalo na istraživanje.

Otkrila je nizak nivo gvožđa i anemiju. Mlada majka je posumnjala da je to možda posledica hormonske neravnoteže, a njeno loše raspoloženje može biti povezano sa postporođajnom depresijom.

Istina je da hormonske promene mogu izazvati poremećaj sna, umor i poteškoće u koncentraciji. Ta depresija takođe nije neuobičajeno iskustvo nakon porođaja. Za mnoge žene, vreme nakon trudnoće je tužno, nisko samopoštovanje i promene raspoloženja.

Šanel se dugo osećala neprijatno, a nakon nekog vremena počela je i da ima problema sa sistemom za varenje. Zbog toga je sprovela dalje testove. Kolonoskopija obavljena 2020. godine otkrila je nešto što mlada majka nije očekivala - veliki tumor u debelom crevu.

Borba protiv raka

Ženi je dijagnostikovan maligni kolorektalni karcinom, koji je dostigao IV stadijum.

- Nikada ni u najluđim snovima nisam slutila da ću u roku od pet godina od osnivanja porodice čuti da ću uskoro umreti. Svaki dan kada se probudim, proveravam da li sam se probudila iz ove noćne more. Volela bih da je sve to ružan san. Nažalost, nije tako, to je moja realnost [...] Drhtim pri pomisli da bih mogla ostaviti svoju decu i muža. Ne želim ovo da radim, ne još. Volim svoj život i učiniću sve da se izborim za njega - rekla je žena za Dejli mejl.

Lekari su odlučili da odmah uklone maligni tumor, ali se rak proširio dalje na jetru. Žena je morala da prođe kroz opsežnu hemoterapiju praćenu terapijom zračenjem. Borba protiv raka bila je veoma teška, a bolest se vraćala sa metastazama. Kada je rak napao jajnike, limfne čvorove, dijafragmu i pluća, Šanel je rečeno da ima najviše 18 meseci života.

Nije htela da odustane i odlučila se za veoma skupu terapiju, za koju je pokrenula onlajn akciju prikupljanja sredstava. Zahvaljujući sredstvima prikupljenim pružanjem podrške korisnicima interneta, žena 13. maja leti u Teksas na lečenje koje joj može spasiti život.

- Boriću se za budućnost svoje dece. Biću im majka što je duže moguće - kaže ona.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading