Najbizarnija operacija u ISTORIJI: Muškarac je PODLETEO pod cirkular koji mu je OTKINUO ruku, hirurg mu je zašio ŠAKU za NOGU

Vesti 01.03.2022 15:43 1

Ova operacija se smatra najbizarnijom u istoriji

Najbizarnija operacija u ISTORIJI: Muškarac je PODLETEO pod cirkular koji mu je OTKINUO ruku, hirurg mu je zašio ŠAKU za NOGU

Printscreen/Instagram

 

Kinez po imenu Džou ostao je bez leve ruke u nesreći kada je u fabrici u kojoj radi podleteo pod cirkular. Toliko je povredio ruku, da su hirurzi morali da mu je odseku i ušiju za članak. 

Hirurški tim, na čelu sa dr Tang Jujuom, izveo je zahvat u bolnici Ksiangia u Čangši u centralnoj Kini, prenosi San.

 

 

Dr Tang Džuju iz Ćiangja bolnice rekao je da je morao da mu hirurški zakači ruku za nogu da bi se oporavili oštećeni nervi i tetive u njegovom zglobu.

 

 

- Na normalnim temperaturama, povređen prst bi trebalo da ponovo počne da prima krv u roku od 10 sati. To vreme je još kraće za ceo ud. Ako predugo bude bez krvi, tkivo umire i bukvalno postaje nemoguće ponovo ga zašiti nazad - priča doktor Džuju.

Žuova ruka je tako stajala preko mesec dana, a potom mu je vraćena na svoje mesto komplikovanom procedurom koja je trajala 10 sati. On može sada da mrda prste, ali ga tek čeka duga rehabilitacija posle koje će moći da pomera celu ruku.

Ovo nije bio prvi put da Džuju i njegov tim rade ovakvu operaciju. Godine 2013. još jedan pacijent je posle nesreće na poslu morao da prođe ovu proceduru, a danas koristi svoju ruku kao da se ništa nije desilo.

Komentari (1)
Loading
markus1975
01.03.2022 19:03

Ovakva operacija je davno urađena i kod nas. Pre 40 godina sam čitao članak u novinama o našem čoveku kome je kombajn izlomio podlakticu, pa su mu odsekli šaku koja je ostala čitava i vezali je negde kod rebara da bi "preživela" dok ne rekontruišu podlakticu iz više operacija. Hirurzi biraju mesto gde mogu lako da dođu do arterije.