"Mesecima sam se zaključavala i očajavala": Ispovest žene koja je ušla u MENOPAUZU sa 17 godina

Vesti 09.06.2023 09:00 0

Neredovne ciklus je primetila u srednjoj školi, a rana menopauza ustanovljena joj je u ranim dvadesetim

"Mesecima sam se zaključavala i očajavala": Ispovest žene koja je ušla u MENOPAUZU sa 17 godina

Printscreen/Instagram

Ana Timson (38) iz grada Varvik u Velikoj Britaniji prošla je kroz ranu menopauzu sa samo 17 godina, kada je osetila prve simptome neredovne menstruacije i nalete vrućine.

Ona je otkrila da je u školskoj učionici često stajala pored prozora jer je vrućina bila neizdrživa, ali da je konačno pobedila to stanje, piše "DailyMail".

Kako kaže, u početku joj je dijagnostifikovan visok nivo hormona FSH pa je morala da pije pilule kako bi simptomi nestali.

Međutim, u 21. godini simptomi su se vratili, nakon čega joj je dijagnostifikovana menopauza.

Bila je slomljena od bola saznanjem da neće moći da ima decu prirodnim putem. U sebi se pitala zašto se to dogodilo?!

S obzirom na to da je tada imala dečka, bila je zabrinuta kakva će biti njena budućnost.

- Imala sam nalete vrućine kao žena od 50 godina, a bila sam srednjoškolka. Kasnije, kad sam saznala da sam u menopauzi, bila sam studentkinja Nisam razmišljala o deci, ali sama pomisao da nikad neću postati majka bila je poražavajuća. Osećala sam se kao da mi je neko ‘oteo’ budućnost - kaže Ana i dodaje:

- Mesecima sam se zaključavala u sobu i tugovala. Bila sam u potpunom šoku i nisam želela da razgovaram o tome jer u to vreme nije bilo mnogo ljudi koji bi o tome pričali - rekla je.

Zahvaljujući terapiji, “prikrili” su se simptomi, a pre osam godina upoznala je sadašnjeg supruga Rasela (32) i s njim počela da razgovarala o osnivanju porodice.

- Srećna sam što sam pronašla nekoga ko je prihvatio moju dijagnozu. Čak mi je i sestra ponudila da mi da jajnu ćeliju, ali korona je sve stavila na čekanje. Shvatili smo da smo srećni i bez dece, ali možda se vremenom i predomislimo i odemo na vantelesnu oplodnju iliusvojimo dete - zaključila je.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading