Ovo se zove HRABROST i BORBA za BUDUĆNOST: nekolicina žena iz KABULA izašla u protest, tražići svoja prava, a onda su stigli TALIBANI

Vesti 18.08.2021 11:35 0

ŽENE KAO SIMBOL SLOBODE: Samo dva dana nakon što su Talibani zauzeli Kabul, na ulicu su izašle žene u znak protesta i da od novopečene vlasti zatraće svoja ženska prava

Ovo se zove HRABROST i BORBA za BUDUĆNOST: nekolicina žena iz KABULA izašla u protest, tražići svoja prava, a onda su stigli TALIBANI

Printscreen

Ove hrabre žene su zatražile da budu zastupljene u politici, vlasti i ekonomiji, a protest se održao u četvrti po imenu Vazir Akbar Kan.

Svi su bili u čudu kada su se ove kraljice pojavile, bez straha i bez budućnosti ako ne promene nešto rešile su da stanu ispred strašnih Talibana, ne mareći za sopstveni život, želele su da se izbore za prava svih žena u Avganistanu. Žene su mirno protestvovale, iako su svi mislili da će žene ubiti od batina šerijatska milicija kada se pojavila, to se nije dogodilo.

Na drugom snimku vidite četiri žene koje stoje sa svojim parolama mirno, dok su ih Talibani opkolili i rasterivali ljude da ne gledaju. Nekolicina žena je odustala pod prvim pritiskom, a one najupornije i rešene da promene budućnost, su ostale.

Njih su talibani opkolili i nemo posmatrali. Jedan noružani čuvar je obilazio, ostali sedeli i posmatrali, kao i poveća grupa muškaraca.

Za sad nema informacija da li su one pohapšene, najurene ili su puštene mirno da odu. U vezi ovog slučaja postoji mnogo pitanja, a još manje odgovora.

Komentari (0)
Loading