Otišla na ronjenje, a onda zamalo ostala bez ruke? Influenserka preživela dramu, imala blizak susret sa ajkulom

Nedeljko Tišanović Vesti 15.10.2024 13:16 0

Definitivno nezabravno iskustvo.

Printscreen/Instagram

Printscreen/Instagram

Influencerka Ela Jerković nedavno se provodila na Maldivima, a jedan od izleta na koji je išla bilo je plivanje sa morskim psima. Nažalost, njoj se desilo velika neprijatnost, zadobila je ugriz ajkule, prenosi Slobodna Dalmacija.

Plivanje s morskim psima mi je oduvek bila želja. Reč je o za ljude bezopasnoj vrsti, morskom psu "dadilji" koji inače jede ribu kaže nam Ela.

Ona i društvo s kojim je išla na plivanje s morskim psima dobili su upute kako se ponašati u moru s njima, kao i instrukcije da ih ne diraju, ne pokušavaju maziti, ne rade nagle pokrete rukama ili se guraju između njih.

Došao je moj red da uđem u more i zaronim među morske pse dok me vodič snimao podvodnom kamerom. Naravno, pridržavala sam se svih pravila, a dok sam još bila na površini, vodič mi je objašnjavao u kojem smeru da zaronim. Osetila sam ugriz na desnoj podlaktici. Na trenutak sam se sledila od šoka, ali nisam osetila nikakav oblik agresije od strane morskog psa, nikakve nagle kretnje, imala sam osećaj kao da me slučajno ugrizao. Zašto? Zato što vodiči bacaju mrtvu ribu s broda kako bi okupili jato morskih pasa u blizini ljudi radi boljeg iskustva i videa. S obzirom na to da je vodič bacao ribu u mojoj neposrednoj blizini, lično mislim da je morski pas zabunom ugrizao moju ruku umesto ribe, nije nastavio napadati — rekla je Ela i dodala:

Iako ta vrsta nije opasna za ljude, mislim da mi je morski pas mogao naneti puno veće povrede da je hteo, odnosno da se radilo o napadu, a ne o "zabuni". Samo je gricnuo, pustio i nastavio plivati svojim poslom. S obzirom na moj osećaj da nema potrebe za panikom, nisam je ni izazivala, nego sam mirno izašla iz mora na brod kako ne bih napravila paniku među ostalim turistima koji su bili u moru. Da sam počela vrištati i paničariti, svi koji su bili u tom trenutku u moru bi verovatno prekršili glavno pravilo, a to je da ne mlate rukama i nogama.

Ela kaže da je bila svesna da se takvo nešto moglo dogoditi i da zapravo nije iznenađena.

Ipak sam ušla na njihovu teritoriju i ne čudim se ovakvoj situaciji. Sve u svemu, zanimljivo iskustvo, sve je dobro prošlo. Kada sam došla na brod, vodiči su mi oprali ranu s jodom i alkoholom. To je bilo dovoljno, nisam imala nikakav upalni proces oko rane, tako da nisam zatražila dalju medicinsku pomoć. Ostao mi je samo kul ožiljak kao suvenir na jedno od najboljih putovanja na kojima sam bila — zaključila je Ela.


Bonus video: 

 

@najzena.rs Poznati svetski kuvar napravio pljeskavicu i ajvar i razbesneo ceo Balkan! #najžena #žena #fyp #fypシ゚ #viral #viraltiktok #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading