"Izbacili su me iz aviona zbog alergije": Doživela neviđenu dramu na aerodromu, pa svima savetovala samo jedno

Tatjana Badarević Vesti 12.10.2024 08:35 0

Nikada pre nije imala problema, što je dodatno otežalo ovu situaciju

Eli

Printscreen/TikTok

 

Nedavno je jedna žena viralna na TikToku nakon što je podelila svoje neprijatno iskustvo na letu Delta iz Los Anđelesa za Boston, kada je bila izbačena iz aviona zbog svoje alergije na hranu. 29-godišnja Eli Brelis u emotivnom videu je ispričala kako se vraćala kući zbog posete lekaru zbog ozbiljnih zdravstvenih problema. Na letu je, kao i uvek, obavestila osoblje o svojoj alergiji na školjke te pokazala gde drži EpiPenove kako bi bila sigurna tokom putovanja. No, uprkos tome, ubrzo je bila prisiljena da napusti avion, piše New York Post. 

"Sve je eskaliralo vrlo brzo, uključilo se puno ljudi i odjednom sam bila ispraćena iz aviona. Bilo mi je neprijatno jer sam letela puno puta bez problema", rekla je. Na kraju, njen prtljag nastavio je put bez nje, dok je ona ostala na aerodromu. U videu, kroz suze, Brelis je izrazila svoje razočaranje i frustraciju, rekavši: "Upravo su me izbacili iz aviona jer sam alergična." Naglasila je da to spada pod Zakon o Amerikancima s invaliditetom i da je samo želela sigurno da stigne kući kako bi mogla da ode kod lekara.

 

@elliebrelis Sorry there are no CC. I didnt have time to upload. can anyone help me? Please share / repost / comment and TAG @delta @LAX @404 [by L.A. Times] @The Boston Globe @Pete Buttigieg #fyppppppppppppppppppppppp #fyp #fypシ ♬ original sound - Ellie Brelis

 

Ona je istakla da uvek nosi više EpiPenova i da već godinama leti s Deltom, uvek obavještavajući posadu o svojoj alergiji pre leta. Nikada ranije nije imala problema, što je dodatno otežalo ovu situaciju. "Jesam li ja kriva? Da li sam trebala da ćutim o alergiji?", upitala je gledatelje, izražavajući osećaj bespomoćnosti zbog toga što nije znala kako sebe da zaštiti.

U sledećem videu otkrila je da je, nakon što su je izbacili iz aviona, dobila upustvo da kontaktira Medair, medicinsku službu za konsultacije, kako bi utvrdili da li je "sposobna za letenje." To ju je dodatno zbunilo jer je već imala EpiPenove i uvek se pridržavala sigurnosnih protokola.

 

@elliebrelis Replying to @dannydevito_luvr @delta @The Boston Globe @latimes ♬ original sound - Ellie Brelis

 

Iako joj je na kraju odobreno da leti, prebačena je na kasniji let bez ikakvih posebnih mera za njenu sigurnost, što je dodatno povećalo njenu nesigurnost. Inače sedi u zadnjem delu aviona kako bi upozorila okolne putnike na svoju alergiju i zamolila ih da izbegavaju konzumiranje školjki tokom leta. Na kraju je otkazala let Delte i bez problema se vratila kući s JetBlueom. 

Delta savetuje putnicima s alergijama da pre leta ispune obrazac ili kontaktiraju službu za korisnike, ali upozorava da ne može da garantuje okruženje bez alergena niti da zabrani putnicima unos proizvoda koji mogu izazvati alergijske reakcije. "Svesna sam rizika", rekla je Brelis, "ali leteti moramo svi, bez obzira na alergije, bilo da je reč o školjkama ili kikirikiju."

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading