Mia se odrekla restorana i šopinga na godinu dana: Nećete verovati kako njen život sada izgleda, promena je šokantna

Tatjana Badarević Vesti 08.10.2024 18:52 0

Mia Vestrap postala je viralna otkada je počela da objavljuje snimke koji se odnose na uštedu novca

Mia Vestrap

Printscreen/TikTok

 

Tiktokerka Mia Vestrap postala je viralna nakon što je počela da objavljuje snimke u kojima je pokazala kako izgleda njen život otkako je odlučila da u periodu od godinu dana izbaci određene potrošačke navike kako bi uštedela.

Mia je 26-godišnji doktorant iz Velike Britanije i objasnila je da je prošle godine bila pod stresom jer se iz meseca u mesec borila da zaradi za život. Zbog toga je odlučila da provede godinu dana kupujući samo osnovne potrepštine, a objasnila je kako joj je ova odluka pomogla i u drugim aspektima njenog života, a ne samo u finansijskom smislu. 

"Uvek mi je nedostajalo novca

"Odrasla sam u nižoj radničkoj klasi, a kad sam otišla na fakultet, nisam imala pojma kako da raspolažem novcem. Za tri godine studija došla sam do 3.000 funti prekoračenja. Kad sam diplomirala i dobila bolje plaćene poslove, uvek mi je nedostajalo novca bez obzira na to koliko sam bila plaćena", objasnila je. 

 

@miawestrap Happy Sunday 🌞 here’s what I spent this week during my no buy year! #nobuyyear #personalfinance #budgeting #loudbudgeting ♬ original sound - Mia Westrap

 

"Smatrala sam da ne živim nekim ekstravagantnim načinom života, no istina je da sam celo vreme izlazila na večere i pića te kupovala odeću i knjige koje sam želela", ispričala je. S obzirom na to da nije mogla da uštedi, Mia je odlučila da promeni životni stil, a ceo proces dokumentovala je na TikToku. 

"Ne kupujem ništa osim onog što je apsolutna potreba"

"Ne kupujem ništa osim onog što je apsolutna potreba. Jedino što sam sebi stvarno dopustila, a nije preko potrebno, jesu karte za bioskop. Živim odmah do bioskopa i to me raduje. Idem možda jednom ili dva puta mesečno i košta me oko osam ili devet funti, a u bioskopu uzimam svoje grickalice", ispričala je. 

 

@miawestrap Happy Sunday everyone!! Here’s what I spent this week as somebody who is attempting a no buy year 💜 #nobuyyear #personalfinance #budgeting #shoppingban #loudbudgeting ♬ original sound - Mia Westrap

 

"Više ne jedem napolju, ne kupujem hranu u malim prodavnicama i stvarno se trudim da pripremam vlastite obroke. Što se tiče odlaska na piće, držim se samo vode i to me nije sprečilo da se pridružim prijateljima", otkrila je. 

"Isprva sam mislila da će to biti velika promena, ali bio je januar i ionako nisam želela da izlazim iz kuće jer je napolju bilo hladno. Bilo je teže leti kada sam htela da kupim letnju garderobu, odem u pab, počastim se i doživim leto iz snova", objasnila je. 

Odluka koja joj je promenila život 

Držeći se svojih strogih pravila, Mia je osetila kao da se rešila velikog tereta.  

 

 

"Sada, ako iko u mom životu ima hitan slučaj, znam da ću moći da ga izdržavam, što me rasterećuje. Takođe, ova odluka mi je pomogla da izgradim smislenije odnose. U prošlosti sam predugo ostajala u vezama jer sam se osećala kao da nisam dovoljno situirana da bih bila sama. Sada, u svim aspektima svog života, osećam da imam više slobode i nezavisnosti", zaključila je. 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading