Retrogradni Pluton na 29º Jarca donosi kraj periodu od 16 godina: Kreće novi životni ciklus, a najviše će potresti ove znakove horoskopa

Slobodanka Ćorić Vesti 03.09.2024 17:25 0

Ovo je period kada završavamo jednu fazu našeg evolutivnog puta, suočavajući se s temeljima naše stvarnosti

Retrogradni Pluton na 29º Jarca donosi kraj periodu od 16 godina: Kreće novi životni ciklus, a najviše će potresti ove znakove horoskopa

Shutterstock

Plutonov retrogradni tranzit kroz znak Jarca, koji traje do 19. novembra, donosi priliku za duboku introspekciju i transformaciju kako na kolektivnom, tako i na ličnom planu. Tokom ovog perioda, suočavamo se s pitanjima integriteta, odgovornosti i evolucije. Retrogradni Pluton nas podstiče da preispitamo naš odnos prema prošlim iskustvima, neiskorišćenim potencijalima i nesvesnim senama koje sabotiraju naš sadašnji i budući život.

Uticaj na kardinalne znakove

Ljudi rođeni sa planetama na završnim stepenima kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) mogu posebno osetiti ovaj uticaj. Ovo je prilika za završavanje dugotrajnog transformacijskog procesa koji je možda započeo mesecima ili godinama ranije. Ovo je period kada stare rane, neizrečeni konflikti i nedovršeni poslovi mogu izaći na videlo kako bi se konačno rešili i doveli do jasnijeg razumevanja dubljeg smisla.

Pluton u Jarcu: Tema moći i kontrole

Plutonov tranzit kroz Jarca od 2008. godine naglasio je pitanja moći, kontrole i struktura koje oblikuju naše društvo. Tokom ovog perioda, svet je svedočio otkrivanju korupcije i zloupotrebe moći na različitim nivoima vlasti, dok su mnogi pojedinci prolazili kroz proces transformacije, redefinišući uspeh, odgovornost i sigurnost.

Jarac, znak povezan sa strukturama i autoritetom, pod Plutonovim uticajem podstiče nas da preispitamo koliko su naše ambicije, vrednosti i ponašanja oblikovani tradicionalnim društvenim normama. Ovaj period nudi priliku za rušenje starih, krutih obrazaca i usvajanje novih paradigmi koje su više u skladu sa našom istinom.

29º Jarca: Tačka intenziteta

Poslednji stepen svakog znaka, 29º, često se smatra kriznim stepenom. To je stepen prelaza iz jednog stanja u drugo, iz jednog poglavlja u novo. Plutonov retrogradni tranzit kroz 29º Jarca naglašava trenutke preokreta i transformacije. Tokom ovog vremena, možemo očekivati da se nerešeni problemi iz prošlosti vrate kako bi nas naterali da pronađemo nova rešenja i otklonimo sve što više ne podržava našu evoluciju.

Kako se Pluton približava kraju svog putovanja kroz Jarca, dobijamo priliku da se osvrnemo na proteklih 16 godina i sagledamo šta je promenjeno, šta je izgubljeno i koje su nove perspektive otvorene. Ovo je period kada završavamo jednu fazu našeg evolutivnog puta, suočavajući se s temeljima naše stvarnosti. Pozvani smo da otpustimo stare strukture izgrađene na strahu i krutosti i otvorimo se za neizvesnost budućnosti s poverenjem.

 

Komentari (0)
Loading