Postavite OVAKO prste i saznajte da li ćete zauvek biti sa PARTNEROM: Kinesko staro VEROVANJE koje se vekovima kod njih sprovodi!

Vesti 08.03.2023 16:30 0

Prva burma koja se nosila na ruci javlja se pre više od 4.000 godina na obali reke Nil u Egiptu, a bile su pletene od trske i drugih trava, nasuprot današnjim od zlata, srebra ili platine. Neretko su bile ukrašene raznim detaljima.

Postavite OVAKO prste i saznajte da li ćete zauvek biti sa PARTNEROM: Kinesko staro VEROVANJE koje se vekovima kod njih sprovodi!

Printscreen/Youtube

Materijali su bili kratkotrajnog veka, te su ubrzo zamenjeni drugim. Često je to bilo prstenje od kože ili slonove kosti. Stari Egipćani, kao i mnoge civilizacije posle njih, nosili su burmu na domalom prstu leve ruke. 

Postoji kineska legenda koja se vodi simpatičnim objašnjenjem. Reč je o triku sa rukama koji niko nije uspeo da izvede, a govori da svaki prst ima svoje značenje. 

Palac predstavlja roditelje, kažiprst predstavlja najbliže rođake, braću i sestre, srednji prst predstavlja vas, domali prst predstavlja vašeg partnera i mali prst predstavlja vašu decu.

Potrebno je da ruke postavite na način koji je prikazan na fotografiji - sklopite ih dlanom o dlan i srednje prste savijte. Ostali prsti treba da budu ispravljeni. Pokušajte da razdvajate prste redom: palčevi, koji predstavljaju roditelje - mogu da se razdvoje i to znači da nećete živeti sa njima večno.

Potom pokušajte da odvojite kažiprste, koji predstavljaju braće i prijatelje. Takođe ćete uspeti, jer ćete imati različite životne puteve. Sledeći korak je da odvojite male prste koji predstavljaju vašu decu. Otvoriće se, jer će i oni jednog dana krenuti svojim putem i odvojiti se od vas. Ipak, kada pokušate da razdvojite domale, shvatićete da je nemoguće.

Domali prst predstavlja vašeg partnera, a prema verovanjima, nemogućnost odvajanja prstiju znači da ćete sudbinski biti vezani do kraja života. Upravo zato se misli da se burma nosi na domalom. Pogledajte snimak i probajte:

 

 

Komentari (0)
Loading