Sitnica koja rešava vlagu: Sačuvajte najvažnije stvari u svom domu od propadanja, postupak uspeva apsolutno svima

Vesti 05.09.2024 12:03 0

Ovi mali proizvodi koji su naizgled beskorisni, zapravo imaju neverovatnu moć upijanja vlage

silikagel

Shutterstock

Vlaga je čest problem u većini domova o kom mnogi ne razmišljaju mnogo dok ne nastane veliki problem. Kako biste izbegli katastrofu, predlažemo da što pre uzmete stvar u svoje ruke.

Rešenje je vrlo jednostavno i velika je verovatnoća da ga imate negde u svom životnom prostoru, posebno ako ste nedavno kupili obuću.

U nastavku objašnjavamo kako da zaštitite svoje dragocenosti.

Silikagel dolazi u pomoć

Ovi mali proizvodi koji su naizgled beskorisni, zapravo imaju neverovatnu moć upijanja vlage, stoga ih je pametno sačuvati i držati na mestima gde mogu pokazati svoju specijalnost.

Neke od primena možete pogledati u sledećem snimku:

 

@sustainabilitymattersva What are your favorite ways to reuse silica gel packets? They help fight moisture + odor buildup, and the potential uses are endless♻️ #reuse #repurpose #silicagel ♬ original sound - Sustainability Matters

 

Stavite ih u patike koje često nostite kako bi upili znoj, ili u kupatilo gde uvek ima mnogo vlage. Silikagel takođe odlično sprečava da vlaga dopre do vaših važnih dokumenata.

Ako silikagel koji imate pri ruci nije toksičan, možete ga staviti u kutije u kojima držite pasulj, pirinač i ovsene pahuljice. Silikagel čak može i da popravi telefon koji je došao u kontakt sa vodom.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Srpkinje šokirane šta su Amerikanke tek sad otkrile za čišćenje #najžena #žena #fypシ゚viral #fypシ゚ #fy #fyp ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading