Otarasite ih se što pre: Ovih 7 stvari ne smete da držite ispod sudopere, samo ćete napraviti haos u sopstvenoj kuhinji

Vesti 27.08.2024 19:53 0

Nije neuobičajeno pronaći sunđer za ribanje ispod lavaboa koji je video bolje dane ili magičnu krpu koja se istrošila

sudopera

Shutterstock

Jedno od najizazovnijih mesta za organizovanje u vašem domu je deo ispod sudopere. Mala je, čvrsta i nepravilnog oblika zbog cevi. Ako dodate sistem za odlaganje smeća ili sistem za filtriranje vode, slaganje ostalih stvari će postati nemoguća misija.

Međutim, to ne znači da je ovaj prostor nemoguće održavati urednim. Ali pre nego što ga organizujete, najbolje je da prvo počnete sa čišćenjem.

sudopera

Shutterstock

 

Evo sedam stvari koje treba izbaciti ispod sudopere.

Hranu

Organizacioni strateg Brenda Prinzavali savetuje da premestite svu hranu koja se nalazi ispod sudopere. Ovo područje je sklono curenju i ima tendenciju da postane vlažno, što dovodi do toga da hrana - čak i ako je zatvorena- postane buđava ili se pokvari. Ovo takođe može privući štetočine i bube, pa je najbolje da hranu čuvate u frižideru ili ostavi.

Dodatna sredstva za čišćenje

Kejti Dils, predsednica brenda ,,The Cleaning Authority", predlaže da ponovo razmislite gde ćete čuvati ove predmete. „Prostor ispod vaše sudopere je verovatno jedan od prostora koje najčešće otvarate u vašem domu. Tu se obično čuvaju neophodna sredstva za čišćenje, kese za smeće i sunđeri za pranje sudova i može brzo da postane skučen i neorganizovan“, objašnjava ona.
Ona savetuje da premestite svoje dodatne sapune za ruke, kese za smeće i sredstva za čišćenje na lokaciju sa više prostora za skladištenje.

Prazne flaše

Postoji velika šansa da se ispod vaše sudopere nalazi bar jedna ili dve prazne flaše. Bilo da je u pitanju sprej za čišćenje kupatila ili proizvod koji koristite samo povremeno, kao što je sredstvo za čišćenje mesinga - ovim predmetima je mesto u smeću.

Stari predmeti za čišćenje

Nije neuobičajeno pronaći sunđer za ribanje ispod lavaboa koji je video bolje dane ili magičnu krpu koja se istrošila. „Prostor ispod sudoperre je mračno mesto gde se stvari skrivaju. Preporučujem da bacite stare sunđere, četke za čišćenje i krpe. Počnite iznova i redovno ih menjajte“, kaže Kris Hargrove, profesionalni organizator i osnivač ,,Organized by Kris".

Proizvodi koje ste isprobali, ali vam se nisu svideli

Iako ste se možda polagali velike nade u taj višenamenski čistač za koji ste čuli na TikTok-u, verovatno nema svrhe da ga čuvate. Svi grešimo, ali najbolje je zaboraviti na greške i nastaviti dalje. „Otarasite se svega onoga što ne koristite redovno ili što ne služi određenoj svrsi“, kaže Hargrouv.

Kuhinjske krpe

Iako se prostor ispod sudopere čini kao logično mesto za odlaganje dodatnih kuhinjskih krpa, Prinzavali savetuje da ih ne odlažete tamo. „Kuhinjske krpe ne bi trebalo da se nađu ispod sudopere osim ako nisu samo za čišćenje. Krpe za ruke i posuđe treba čuvati na čistom, suvom prostoru poput fioke“, kaže ona.

Vaze

Možda ne čuvate vaze ispod sudopere, mnogi drugi ljudi to rade. Vaze mogu zauzeti dosta prostora, a mesto ispod sudopere obično je usko područje. Dakle, pronađite drugo mesto za njih, prenosi Real Simple.

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading