Ovo sigurno niste znali: Šta zaista znače boje sunđera za pranje posuđa

Slobodanka Ćorić Vesti 11.07.2024 11:11 0

Nije svejedno da li suđe perete žutim ili plavim

pranje

Shutterstock

Da li ste znali da boja sunđera za pranje posuđa nije samo estetski izbor? Svaka boja zapravo predstavlja nivo abrazivnosti, ključan faktor za efikasnost čišćenja bez oštećenja vašeg omiljenog posuđa.

Žuti sunđer: Ovaj sunđer je nježan kao svila i idealan za osetljivo stakleno posuđe i porcelan koji vole da blistaju bez ogrebotina.

Plavi sunđer: Sa svojom srednjom abrazivnošću, plavi sunđer je savršen balans između nežnosti i snage. Idealan je za efikasno uklanjanje tvrdokornih mrlja sa staklenih i finih površina.

Crveni, narandžasti, roze sunđeri: Ove boje označavaju srednje abrazivne sunđere koji su multifunkcionalni u uklanjanju svih vrsta mrlja sa posuđa, čuvajući pri tom površinu od oštećenja.

Zeleni sunđer: Ako vam je potrebna snaga, zeleni sunđer je pravi izbor za uklanjanje tvrdokornih ostataka hrane sa posuđa, ali ga koristite pažljivo kako ne biste oštetili osetljive površine.

Abrazivni sloj sunđera je ključan za efikasno čišćenje. Dok se zeleni sloj može pokazati suviše grub za neke površine, plavi je tu da obezbedi nježno, ali efikasno uklanjanje prljavštine.

Komentari (0)
Loading