Očistite tuš kabinu za 5 minuta: Recept za prirodno sredstvo koje skida kamenac i fleke, staklo više nikada neće biti mutno!

Vesti 27.08.2024 14:53 0

Čišćenje stakla tuš kabine je naporno i posao kojem nikada nema kraja. Ali postoji dobro rešenje.

kabina

Shutterstock

Održavanje stakla u tuš kabini čistim može biti jedan od najnapornijih poslova u kupatilu. I koliko god da ga brišete ono je mutno u flekavo. Pronašli smo praktičan i jednostavan recept za sprej koji možete napraviti od proizvoda koje već imate kod kuće, a očistiće staklo tuš kabine od kamenca i svih fleka.

Prirodna mešavina od dva sastojka

Većina komercijalnih sredstava za čišćenje takođe može ostaviti mrlje na staklu tuš kabine, naročito ako ih ne isperete dobro. Stručnjak za čišćenje Džejden Kopeland iz Velike Britanije predlaže jednostavno domaće sredstvo koje će omogućiti da staklo tuš kabine očistite lako, a da bude blistavo. On preporučuje mešavinu belog sirćeta i tečnog deterdženta za sudove, za koju kaže da je veoma efikasna.

Kako deluje ova prirodna mešavina

Belo sirće se često smatra najboljim prirodnim proizvodom za čišćenje stakla jer sadrži sirćetnu kiselinu koja može razgraditi kamenac i drugu prljavštinu bez ostavljanja tragova. Taj jednostavni sastojak iz kuhinje vrlo brzo isparava kada se pomeša s vodom, pa ćete imati blistavo čisto staklo odmah nakon čišćenja. Deterdžent za sudove prirodno otapa masnoće koje se često nalaze u ostacima sapuna, proizvoda kupanje i kosu.

Napravite sredstvo za skidanje kamenca

Pomešajte jednake količine belog sirćeta i tečnog deterdžentaza sudove i bocu sa raspršivačem. Dobro promućkajte da se smesa sjedini, pa poprskajte staklo tuš kabine. Ostavite da stoji pet minuta, pa sunđerom obrišite. Sav kamenac i fleke će se skinuti bez problema. Pređite mokrom čistom krpom, a zatim suvom. Kabina će zasijati i dugo će ostati tako čista.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading