Skinite kamenac i fleke sa džezve: Uz ova 2 jeftina sastojka iz kuhinje, biće kao nova za 5 minuta!

Vesti 25.08.2024 14:58 0

Fleke i kamenac sa džezve možete lepo da očistite bez upotrebe skupih proizvoda i ribanja.

džezva

Shutterstock

Većina ne može da zamisli početak dana bez kafe. Ali ni druženje s prijateljima, opuštanje, rad... Međutim, vremenom se od upotrebe na džezvi nataloži kamenac, a stvore se i tamne mrlje od kafe i čaja i bez obzira na to što je dobro operete, ona uvek izgleda prljavo..

Kako skinuti kamenac i fleke

Kako bi vaša džezva sa unutrašnje strane ponovo zablistala kao da je nova, ne morate da koristite specijalizovana sredstva za ribanje, niti da džezvu trljate grubom žicom koja može da je ošteti, odnosno izgrebe. Dovoljno je da upotrebite dva sastojka koja sigurno imate u kuhinji. To su soda bikarbona u kombinaciji sa praškom za veš.

Zablistaće za samo 5 minuta

Soda bikarbona i prašak za veš zajedno čine odlično sredstvo za uklanjanje kamenca i fleka sa emajla. Sipajte dve kašike praška za veš i kašiku sode bikarbone u džezvu, pa dodajte 200 ml vode. Džezvu stavite na ringlu i uključite da se voda zagreje. Kad proključa, kuvajte pet minuta. Za to vreme će prašak za veš i soda bikarbona ukloniti sve fleke. Ostavite džezvu na vrućoj isključenoj ringli desetak minuta, pa je uobičajeno operite. Iznenadićete se kako će zasijati. Na isti način možete da skinete kamenac i sa ostalog emajliranog posuđa.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading