Kako očistiti peglu: Skinite kamenac i žute fleke pomoću jedne namirnice, biće kao nova!

Vesti 10.06.2024 20:36 0

Uklonite brzo i lako kamenac sa pegle. Potrebna vam je jedna namirnica koju imate u kući.

peglanje

Shutterstock

Za lepo ispeglanu odeću neophodna je čista pegla, bez tamnih mrlja i kamenca. Međutim, vremenom se na pegli nakupi kamenac što smeta peglanju odeće. Evo kako da ga uklonite.

Za bolje peglanje

Kamenac koji se nataloži na pegli sprečava da odeću lepo ispeglate, a može ostaviti i fleke na njoj. Ali ne brinite. Otkrivamo najbolju tehniku za uklanjanje kamenca sa pegle. To nije neophodno samo zbog odeće, već i da ne zapuši otvore za paru. Sastojke imate u kuhinji.

Napravite mešavinu od sirćeta

Za čišćenje su vam potrebni samo alkoholno sirće i destilovana voda. Pomešajte jednake količine sirćeta i destilovane vode u činiji. Napravite dovoljnu količinu da možete da stavite poleđinu pegle. Peglu prvo zagrejte, a zatim je isključite iz struje i potopite samo poleđinu u rastvor sirćeta. Ostavite da stoji 30 minuta najmanje.

Zatim starom četkicom za zube istrljajte kamenac koji je omekšao posle stajanja u sirćetu, kao i tamne fleke. Lako ćete sve to ukloniti. Obrišite peglu mokrom čistom krpom, a zatim isprobajte na staroj krpi kako radi, da biste bili sigurni da je uklonjen sav kamenac.

Bonus video:

Komentari (0)
Loading