Tepih će biti kao nov! Evo kako da očistite sve fleke bez muke, nema potrebe da ga nosite na pranje

Vesti 21.08.2024 15:08 0

Ne bacajte novac na profesionalno pranje tepiha, kako biste skinuli fleke. To možete sami da uradite bez mnogo muke.

žena

Shutterstock

Po tepihu ceo dan ukućani gaze, padaju mrvice hrane, kapne tečnost sa čaša, na njemu se igraju ljubimci i deca. Zbog toga su puni bakterija i raznih fleka. Otkrivamo vam dva načina da ih očistite bez mnogo muke.

Soda bikarbona za skidanje fleka

Pripremite sodu bikarbonu, četku, sredstvo za čišćenje tepiha i vodu. Pospite sodu bikarbonu po tepihu i ostavite da stoji 10 minuta. Zatim usisajte tepih. Potom poprskajte sredstvo za čišćenje po celom tepihu (pripremite ga prema uputstvu proizvođača koje piše na etiketi). Iščetkajte tepih, pa ga istrljajte mokrom pamučnom krpom. Ponovite da uklonite sredstvo za čišćenje.

Sredstvo od sirćeta i deterdženta

Na najprljavija mesta, posebno na fleke, nanesite sredstvo za uklanjanje mrlja sa tepiha i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Ako ne želite da koristite hemijsko sredstvo, napravite prirodno tako što ćete u šolju sipati do ¼ alkoholno sirće, jednu kašiku deterdženta za sudove i do vrha vode. Izmešajte i natopite fleke. Posle 10 minuta istrljajte krpom. Kada se sve osuši, tepih usisajte tako što ćete usisivač povlačiti ravno odozgo ka sebi. 

Bonus video:

Komentari (0)
Loading