Moja kuća prelepo miriše: Ovih 5 saveta će garantovano pomoći da osvežite vaš životni prostor, potrebno je samo par sitnica

Vesti 24.08.2024 18:58 0

Ovo će pomoći u prikrivanju loših mirisa i zameniti ih lepim

Uređenje doma

Shutterstock

Bez obzira koliko se trudite da vaš dom bude čist, uvek se osete neprijatni mirisi. Bilo da se radi o mirisu koji dolazi iz frižidera ili ustajalom, buđavom mirisu, ovi mirisi mogu da nas spreče da se potpuno opustimo kod kuće.

miris

Shutterstock

 

Evo nekoliko jednostavnih trikova da se rešite neprijatnih mirisa i učinite da vaš dom miriše sveže i privlačno.

Koristite talog kafe da osvežite frižider

Ako ste poput svojih roditelja (ili bake i deke, ili prabake i deke), verovatno imate kutiju sode bikarbone u frižideru koja upija neobične mirise. Imamo još jednu ideju: zamenite tu kutiju posudom upotrebljenog, osušenog taloga od kafe. On funkcioniše kao prirodni osveživač vazduha zahvaljujući azotu koji eliminiše mirise. 

Namirišite tuš kabinu eukaliptusom

Pretvorite svoj tuš kabinu u prijatno, spa iskustvo: uzmite malo svežeg eukaliptusa, pričvrstite stabljike gumenom trakom i kanapom okačite snop u tuš kabinu. Kada se tuširate toplim tušem, para će raširiti umirujući miris. Stabljike bi trebalo da traju dve do tri nedelje, ali ako želite jači miris i možete da zamenite eukaliptus i ranije, zgnječite listove da bi oslobodili više mirisnog ulja.

Koristite marmice za mašinu za sušenje da osvežite jastuke

Većinu jastuka i presvlaka možete ubaciti u mašinu za pranje ili sušenje veša. Stavite po jednu maramicu za sušenje u svaki jastuk, između pokrivača i jastuka. Svež i čist miris će ući u tkaninu i pomoći u sprečavanju buđavog mirisa.

Koristite eterična ulja za uklanjanje mirisa smeća

Iskreno rečeno, smeće miriše na smeće! Izborite se sa smradom tako što ćete dodati nekoliko kapi svog omiljenog eteričnog ulja na vatu i baciti je u kantu pre vreće za smeće. Ovo će pomoći u prikrivanju loših mirisa i zameniti ih lepim. Kao bonus, neka eterična ulja mogu pomoći kod drugih problema vezanih za otpad: ulja čajevca i citrusa imaju antibakterijska svojstva, ulja mente mogu pomoći u odvraćanju glodara, a ulje lavande može oterati bube.

Koristite ekstrakt vanile da zasladite dom

Vanila će učiniti da i okolne sobe mirišu dobro. Zagrejte rernu na 148 stepeni Celzijusa. Zatim uzmite ekstrakt vanile iz ostave i sipajte nekoliko kašika u posudu za rernu. Kada je pećnica spremna, stavite posudu unutra. Samo 20 minuta kasnije, počećete da se osećate kao da živite u pekari, navodi Real Simple.

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading