Kako ukloniti neprijatan miris obuće? Eliminišite preko noći smrad iz patika i cipela koji je čest u letnjim danima

Vesti 21.08.2024 16:22 0

Primenite isprobane trikove pomoću kojih ćete osvežiti obuću prirodnim sastojcima.

obuća

Shutterstock

Znoj, bakterije, gljivice i sintetički materijali su najčešći uzroci neprijatnog mirisa stopala, a time i obuće, posebno ako u njoj provodite ceo dan. Probajte ova jednostavna rešenja pomoću kojih ćete osvežiti obuću preko noći prirodnim sredstvima koje imate u kući.

Poprskajte obuću alkoholom

Jedan od najboljih načina da osvežite obuću koja neprijatno miriše jeste pomoću alkohola. Natopite komad vate medicinskim alkoholom i obrišite unutrašnjost patika, sandala ili espadrila. On će delovati kao prirodni dezodorans za obuću - eliminisaće neprijatan miris i dezinfikovati je.

čaj

Shutterstock

 

Ubacite kesice čaja

U crnom čaju se nalaze tanini koji ubijaju bakterije u obući zbog kojih se stvara neprijatan miris. Stavite dve kesice crnog čaja u šolju proključale vode da odstoje 2-3 minuta. Izvadite ih, ostavite da se ohlade, malo iscedite i stavite u svaku patiku po jednu. Ostavite da stoje jedan sat i obuća će mirisati kao nova.

Pesak za mačke kao dezodorans

Možda zvuči čudno, ali pesak iz posude koja mački služi kao toalet sadrži ima mnogo sastojaka koji vrše ulogu dezodoransa i upijaju tečnost. Uveče rasporedite čist pesak na uloške obuće, a ujutru istresite i obrišite unutrašnjots obuće vlažnom krpom. Neprijatan miris će nestati.

Pospite u obuću so

Patike, espadrile i druga zatvorena obuće se leti usmrdi, posebno ako ih nosite bez čarapa. Upotrebite običnu kuhinjsku so kao dezodorans za obuću. Povremeno pospite malo soli unutra, po ulošku obuće i ostavite preko noći. Ujutro istresite so. Upiće vlagu i neutralisati neprijatan miris.

Natapkajte stopala puderom

Kao preventiva, odličan je bebi puder. Namažite stopala njime pre nego što se obujete. Tako ćete sprečiti njihovo znojenje, a time i stvaranje neprijatnog mirisa. Koža stopala će vam biti nežna i mirišljava.

Bonus video:

Komentari (0)
Loading