Uklonite neprijatan miris u ormaru: Ovo rade žene čija odeća uvek fenomenalno miriše

Vesti 16.07.2024 08:43 0

U ormaru mogu da se nakupe različiti mirisi koje poprimi odeća. Evo kako da to sprečite.

ormar

Shutterstock

Postoji nekoliko jednostavnih načina na koje možete osigurati da vaš ormar miriše uvek lepo, kao i odeća koja stoji u njemu. Ključno je da ga redovno brišete unutra, kao i da ne stavljate prljavu odeću. Pored toga, uradite i sledeće:

Sprečite pojavu vlage

Eliminisanje vlage je ključno za sprečavanje stvaranja buđi, koja uzrokuje neprijatan miris. Koristite upijač vlage, posebno ako imate vlagu u kući. To će odeću održati suvom i sprečiti pojavu neprijatnog mirisa.

Koristite prirodne osveživače

Umesto da kupujete proizvode pune hemije koji daju miris ormaru, birajte prirodne opcije. Soda bikarbona, kedrovina ili kesice s aktivnim ugljem mogu uspešno upiti mirise i višak vlage. Postavite ih na police, vešalice, u fioke. Stavite tri kašike sode bikarbone u otvorenu posudu i u ormar. Neutralisaće mirise i upiti vlagu.

ormar

Shutterstock

 

Dodajte miris

Dodavanje mirisa je siguran način da ormar lepo miriše. Možete kupiti gotove mirišljave kesice ili ih sami napraviti stavljanjem suve lavande ili drugih omiljenih suvih biljaka u male kesice od tkanine. Okačite ih u ormar ili stavite u fioke. Takođe, možete na komade vate nakapati malo omiljenog eteričnog ulja (lavanda, eukaliptus, limun, menta). Stavite ih na police kako biste prirodno osvežili ormar.

Redovno provetravajte ormar

Preporučuje se ostavljanje vrata ormara otvorenim nekoliko sati svakog dana. To omogućava cirkulaciju vazduha i pomaže da se ukloni sve što bi uzrokovalo nakupljanje mirisa.

Bonus video:

 

@najzena.rs Koje 3 osobine biste voleli da Vaše dete nasledi od Vas 👶🏼🙂 #najzena #zena #foryou #fyp #viralvideo #fypシ゚ #viraltiktok ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading