Uklonite smrad iz kante za đubre za 2 minuta: Ubacite ovo i neprijatan miris će odmah nestati!

Vesti 19.08.2024 14:11 0

Stručnjak za higijenu je otrkila genijalan trik koji će sprečiti neprijatne mirise u kuhinji.

đubre

Shutterstock

Visoka temperatura može uzrokovati truljenje ostataka hrane u kanti za đubre brže nego inače, pa se iz nje celom kuhinjom širi neprijatan miris. Stručnjak za higijenu je na TikToku podelila dvominutni trik koji će sprečiti širenje smrada iz kante za đubre po celoj kuhinji.

Pomoći će esencijalno ulje

Stavite nekoliko kapi ulja eukaliptusa na papirni ubrus. Zatim ubrus spustite na dno kante, pre nego što u nju stavite novu kesu za đubre. Ne morate da koristite samo esencijalno ulje eukaliptusa, i drugi mirisi, poput lavande ili limunove trave mogu da deluju na isti način i spreče stvaranje neprijatnog mirisa. Izaberite ulje koje se vama dopada. Eterična ulja stvaraju mirisnu barijeru koja pomaže neutralizaciju mirisa ostataka hrane i đubreta.

 

 

Ulja imaju različite namene

Ako se voćne mušice skupljaju u blizini kante u vašoj kuhinji, miris mente će ih rasterati, dok ulja čajevca i citrusa mogu pomoći u borbi protiv bakterija. Menjanje kese za đubre onoliko često koliko je potrebno pomoći će da se neprijatan miris svede na minimum tokom cele godine. Redovno pranje kante vrućom vodom i deterdžentom takođe je bitno za sprečavanje nakupljanja fleka koje dorpinose stvaraju neprijatnih mirisa.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading