Znoj se više neće slivati sa vas: Evo kako da ostanete suvi tokom paklenih vrućina, a trikovi su jednostavni

Tatjana Badarević Vesti 17.08.2024 15:43 0

Mnogi se okreću prirodnim metodama kako bi smanjili znojenje te se osećali prijatno tokom nesnosnih vrućina.

Shutterstock

Shutterstock

 

Prekomerno znojenje tokom leta uobičajena je pojava koja može biti izvor nelagode za mnoge ljude. Visoke temperature i povećana vlažnost vazduha često uzrokuju intenzivnije znojenje, što može dovesti do dehidratacije i iritacije kože.

S ovim jednostavnim promenama u svakodnevnoj rutini, moguće je prirodno smanjiti prekomerno znojenje tokom leta.

Kako prirodno sprečiti znojenje?

Održavanje hidratacije jedan je od ključnih faktora, budući da pijenje dovoljno vode može pomoći u regulisanju telesne temperature. Odabir lagane, prozirne odeće od prirodnih materijala poput pamuka takođe može smanjiti znojenje. Korišćenje prirodnih antiperspiranata, poput sode bikarbone može biti učinkovito i nežno za kožu.

Određene namirnice vrlo efikasno mogu rešiti ovaj problem.

Crni čaj

U četiri šoljice prokuvane vode stavite dve vrećice crnog čaja i ostavite da odstoji 10 minuta. Natopite peškir čajem i prebrišite njime vrat, pazuhe, leđa, lice, stopala i dlanove.

crni čaj

Shutterstock

 

 

Da bi se znojenje smanjilo, ovaj tretman treba primenjivati jednom dnevno, u trajanju od nekoliko nedelja. Sastojci crnog čaja utiču na smanjivanje znojenja, a takođe uništavaju bakterije koje stvaraju neprijatan miris tela.

Sok od paradajza

Znojenje ćete sigurno smanjiti ako svakog dana popijete tri čaše hladnog soka od paradajza. Najbolje je da bude sveže napravljen, ali može i domaći flaširani sok od paradajza.

crni čaj

Shutterstock

 

 

Nakon pet nedelja primetićete značajnu razliku i tada možete početi piti manju količinu – jednu čašu dnevno.

Limun

Poznato je da limun može da kontroliše znojenje tela. Sok od jednog limuna sipajte u čašu vode, natopite ovom mešavinom frotirsku rukavicu ili peškir i premažite telo, posebno delove gde se najviše znojite. Nakon 20 minuta se istuširajte hladnom vodom.

Radite to jednom dnevno. Ne treba odmah izlaziti na sunce.

Susam sa jogurtom

Tokom leta pojedite svako jutro kašiku susama sa malo jogurta. Susam takođe pomaže u snižavanju temperature tela na prirodan način.

Susam i jogurt mogu efikasno smanjiti znojenje tokom dana, piše Thompson Tee.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading