Kako oterati mrave: Ako su vam okupirali kuću, primenite baka Verin trik, beže kao ludi!

Vesti 12.05.2024 14:20 0

Niko ne voli ove dosadne insekte u svojoj kući i dvorištu, jer su sposobni da naprave razne štete. Evo kako da ih oterate.

žena

Shutterstock

Mravi umeju da budu prave napasti, a mogu da se pojave bilo gde u kući - u kuhinjskim elementima, na podu, po zidovima, kupatilu, ali u dvorištu, na stepenicama ispred ulaza u kuću... Možete da ih se otarasite na prirodne načine koje je isprobala baka Vera.

Barikade od začina

Napravite prirodne barikade od proizvoda za domaćinstvo koje mravi ne vole da pređu. Pospite liniju od soli ili mlevene ljute paprike, tamo gde ste uočili njihovo kretanje i rešićete se napasnika. Ne zaboravite da to uradite i na okvire prozora i vrata. Postavite oljuštene i isečene čenove belog luka oko simsa prozora ili u rupe kroz koju mravi ulaze u kuću. Beli luk menjajte na tri dana, sve dok ne primetite da ih više nema.

žena

Shutterstock

 

Posadite nanu

Ako imate probleme sa mravima u dvorištu, zasadite nanu ispred ulaza i oko temelja kuće, a saksije sa ovom biljkom možete da postavite na terasu. Zemlju pospite mlevenim crnim biberom, a u kući biber stavite na tanjirić - njegov miris će ih oterati.

Puder za bebe

Pospite mesta na kojima se kolone mrava puderom za bebe. Mravi će pobeći, jer im se ne dopada njegov miris.

Isprskajte ih sirćetom  

Najpoznatije prirodno sredstvo protiv mrava je belo sirće. U flašu sa raspršivačem pomešajte sirće i vodu i isprskajte mesta gde se oni kreću, bez straha da ćete uništiti nameštaj. Veće površine prebrišite krpom natopljenom u sirće.

 

Komentari (0)
Loading