Savršeni pire krompir kao iz restorana: Ključno ga je osušiti posle kuvanja, a mnogi prave ovu grešku sa mlekom

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 15.08.2024 15:42 0

Elena Golutsova, food blogerka i pobednica kulinarskog takmičenja u Rusiji, podelila je jedan od svojih saveta za pripremu savršenog pire krompira

pire

Shutterstock

Pire krompir u restoranima često se znatno razlikuje od onog koji pripremate kod kuće, i to ne samo zbog načina serviranja i izostanka grudvica. Profesionalni kuvari često koriste tajne sastojke koje vam ne bi otkrili, a koji dodaju poseban "šmek" ovom jelu.

Na TikToku možete pronaći mnoštvo saveta o pripremi jaja, mesa, pice i drugih jednostavnih jela, uključujući i pire krompir.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Elena Golutsova, food blogerka i pobednica kulinarskog takmičenja u Rusiji, podelila je jedan od svojih saveta za pripremu savršenog pire krompira.

Da bi pire krompir bio kremast kao maslac, ključno je osušiti krompir nakon kuvanja, a zatim ga pritisnuti kroz sito. Ovaj postupak čini pire kompaktnijim. Umesto hladnog mleka, dodajte vruće kuvano mleko i dobro umutite smesu. To možete uraditi mikserom, ručno ili u blenderu. Mućenje dodaje vazduh u pire, čineći ga lakšim i vazdušastijim.

Pored toga, ovakva priprema učiniće pire nekoliko nijansi svetlijim nego kada se ne muti. Još jedan trik je da se puter rastopi pre nego što se doda u krompir, što dodatno poboljšava ukus i teksturu jela.

 

Komentari (0)