Kako se prave knedle za supu: Dodajte jedan sastojak, neće se raspadati, a biće meke kao duša

Vesna Vukadinović Vesti 12.08.2024 12:15 0

Supa s knedlama je jedna od omiljenih mnogima. Uz ove savete biće vam uvek savršene.

knedle

Shutterstock

Porodični ručak ne može da se zamisli bez supe, a ona sa knedlama je najlepša. Međutim, dešava se da se knedle za supu raspadaju ili su tvrde, ili pak gnjecave. Verovatno ne napravite dobru gustinu smese ili ne stavite potreban odnos sastojaka. Otkrivamo vam tajnu savršenih knedli:

1. Da ne bi bile gnjecave ili tvrde, stavite prašak za pecivo. Zahvaljujući njemu, knedle će biti vazdušaste, lepo će da narastu, a ne morate da čekate da smesa odstoji.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

2. Kako knedle ne bi bile previše velike, stavljajte u supu pola kafene kašičice smese.

3. Kašičicu pre uzimanja smese za prvu knedlu zagrejte u supi, da se smesa ne bi zalepila za nju.

4. Za lep oblik knedli, smesu u kašičici oblikujte prvo o ivicu činije – tako će knedla imati pravilan oblik i biće glatka.

5. Knedle spuštajte uvek u vruću supu.

knedle

Shutterstock

 

Recept za knedle

Sastojci:

1 jaje

1 prstohvat soli

1 kašičica ulja

1/2 kašičice praška za pecivo

5 kašika griza

Priprema:

Belance umutite viljuškom u čvrst šam. Dodajte žumance i sjedinite. Dodajte so, ulje, izmešajte viljuškom. Potom dodajte kašiku po kašiku griza, i na kraju prašak za pecivo. Sjediniti i kašičicom stavljajte smesu u supu. Kuvajte knedle oko 15 minuta (po potrebi i kraće ako isplivaju sve na površinu).

Bonus video:

Komentari (0)