Korisnica TikToka Petra Alpeza pokazala je u videu kako skuvati savršeno kremastu tursku kafu. Kaže kako je na taj način pravi cela njena porodica te se kune kako na ovaj način uvek ispadne savršeno.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
- Ovako je pravi moja cela porodica, ne znam kako se originalno pravi, ali na ovaj način mi kafa bude daleko najukusnija! Baba i mama mi i dalje prave najbolju kafu, sve je do ruke - napisala je uz objavljeni video u kojem je objasnila celi postupak.
Ona tursku kafu u džezvi kuva s 3 kašičice kafe i 2 kašičice eritrita, šećernog alkohola koji se koristi kao zamena za šećer i ima nula kalorija.
Prvo se kafa malo zagreje u suvoj džezvi pa kad zamiriše, lagano se dodaje vruća voda mešajući. Kafa ne sme kipeti, već se mora dignuti (pogledajte u videu kako) i to do vrha džezve jer će inače ispasti preretka. To se ponovi nekoliko puta, a na samom kraju doda se još malo vruće vode. Kafu tada treba pustiti da se slegne i spremna je za posluživanje.
Bonus video: