Ovako će turska kafa biti savršeno kremasta: Petra otkrila u čemu je caka pravljenja ovog omiljenog napitka

Tatjana Badarević Vesti 10.08.2024 13:05 0

Ako ste se ikada pitali kako u džezvi skuvati savršeno kremastu tursku kafu, sada možete u videu pogledati tačno kako se to radi. Pratite uputstva i uživajte u ukusu.

kafa

Printscreen/TikTok

 

Korisnica TikToka Petra Alpeza pokazala je u videu kako skuvati savršeno kremastu tursku kafu. Kaže kako je na taj način pravi cela njena porodica te se kune kako na ovaj način uvek ispadne savršeno. 

- Ovako je pravi moja cela porodica, ne znam kako se originalno pravi, ali na ovaj način mi kafa bude daleko najukusnija! Baba i mama mi i dalje prave najbolju kafu, sve je do ruke - napisala je uz objavljeni video u kojem je objasnila celi postupak.

 

@petralpeza Replying to @Juditas ovako pravi moja cijela obitelj, ne znam kako se originalno pravi, ali na ovaj način mi kava bude daleko najukusnija! Baba i mama mi i dalje prave najbolju kavu, sve je ✨do ruke ✨ 😂🫶🏼 #turskakava #turskakafa #kava #coffee ♬ original sound - Petra Alpeza

 

Ona tursku kafu u džezvi kuva s 3 kašičice kafe i 2 kašičice eritrita, šećernog alkohola koji se koristi kao zamena za šećer i ima nula kalorija. 

Prvo se kafa malo zagreje u suvoj džezvi pa kad zamiriše, lagano se dodaje vruća voda mešajući. Kafa ne sme kipeti, već se mora dignuti (pogledajte u videu kako) i to do vrha džezve jer će inače ispasti preretka. To se ponovi nekoliko puta, a na samom kraju doda se još malo vruće vode. Kafu tada treba pustiti da se slegne i spremna je za posluživanje.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading