Ogledala čista kao suza, više neće magliti, a rđa odlazi u zaborav: Bacite sredstva za čišćenje, treba vam samo ovo

Nedeljko Tišanović Vesti 08.08.2024 12:02 0

Ovo još niste probali...

Čišćenje kupatila

Shutterstock

U poslednje vreme, internet je prepun popularnih saveta za čišćenje doma gde se koriste prirodni sastojci ili namirnice koje možda nismo znali da mogu na taj način da se koriste. 

Jedan od takvih saveta uključuje korišćenje krompira, koji se pokazao kao odličan za čišćenje staklenih površina, uključujući ogledala i prozore. Ovaj trik je postao hit među ljudima širom sveta i širi se na društvenim mrežama. Amerikanka Nikol Žak ističe da je jedan krompir sve što vam je potrebno za brzo i efikasno čišćenje doma. 

Proizvodnja krompira

Foto: Rina

 

 

Prema njenim rečima, ogledala mogu biti teška za čišćenje, ali krompir može pomoći da se to uradi lako. Treba ga iseći na pola i trljati direktno na površini ogledala dok se ne formira tanka, providna sloj skroba. Nakon toga, poprskajte vodom i obrišite krpom od mikrovlakana za savršen rezultat.

Zaista će sijati i izbeći ćete tragove čišćenja, a vaša ogledala posebno u kupatilu, se više neće magliti — objasnila je Nikol.

Odlučila je da na mesta gde se uhvatila rđa doda malo soli i da sve to protrlja krompirom. 

Krompir sadrži oksalnu kiselinu, koja je efikasna u uklanjanju rđe i mrlja — dodala je ona.

 

 

Nikol uz pomoć krompira čisti prozore, ukljanja mrlje, čak čisti i srebro tako što ga jednostavno istrlja polovinom krompira.

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading