Rešite se naslaga od sapunice na tuš kabini: Čišćenje više neće biti nezgodno, a vi ćete odahnuti

Tatjana Badarević Vesti 07.08.2024 14:57 0

Čišćenje naslaga sapuna na tuš kabini može biti nezgodno, ali stručnjakinja za čišćenje podelila je jednostavno rešenje kako ih se rešiti.

Tuš kabina

Shutterstock

 

Sapunica, koja se često nakupi na kupatilskim površinama, predstavlja pravu smetnju mnogima. Zbog nje svetlucave pločice mogu izgledati prljavo, prozirno staklo zamagljeno što stvara opšti utisak prljavštine uprkos redovnim naporima čišćenja.

Ova naslaga, kombinacija sapuna, mineralnih naslaga iz tvrde vode i ulja za telo, može biti neverovatno teška za uklanjanje standardnim proizvodima za čišćenje. Međutim, Melisa Mejker, koja je poznata po svojim praktičnim i efikasnim savetima za čišćenje, na popularnom YouTube kanalu CleanMySpace je otkrila kako rešiti taj problem.

Kako se rešiti naslaga sapunice na tuš kabini?

Njen pristup obećava uklanjanje ostatka sapunice u samo nekoliko minuta, što predstavlja prekretnicu za održavanje površina čistima i blistavima.

Ova mešavina može se naneti na staklene i keramičke površine, koje su često najviše pogođene naslagama sapuna.

 

 

Pomešajte jednake količine alkoholnog sirćeta i sredstva za pranje posuđa u bočici s raspršivačem. Sirćetna kiselina pomaže u razgradnji taloga od sapuna, a sredstvo za pranje posuđa deluje kao površinski aktivna materija, uklanjajući prljavštinu s površina. Zatim poprskajte mešavinu na zahvaćena područja, osiguravajući potpunu pokrivenost. Ostavite otopinu da odstoji jednu do dva minuta. Ovo razdoblje čekanja omogućuje da sirće i sredstvo za pranje posuđa rade svoju magiju, učinkovito razgrađuju talog od sapuna.

Koristeći sredstvo koje ne grebe, izribajte površine u obliku slova S. Ova metoda osigurava temeljno čišćenje bez oštećenja površina. Na kraju temeljno isperite površine vodom kako biste uklonili sve ostatke. Sadržaj sirćetne kiseline čini ga moćnim sredstvom za čišćenje koje može otopiti mineralne naslage i talog od sapuna. U kombinaciji s deterdžentom za posuđe, koji je dizajniran za uklanjanje masnoće i prljavštine, smesa postaje snažno rešenje za čišćenje.

Ova metoda nije samo isplativa, već je i ekološki prihvatljiva, oslanjajući se na netoksične sastojke koji su lako dostupni u većini domaćinstava.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading