Lavanda pada u zaborav pred ovom moćnom biljkom: 6 lekovitih dejstva lovorovog lista — pomaže za miran san i još za...

Nedeljko Tišanović Vesti 04.08.2024 20:47 0

Ovo je jedna biljka koja može da parira lavandi...

Lovorov list

Shutterstock

Lovorov list nije samo aromatičan začin, već je i izvor mnogih korisnih dejstava za naš organizam. Može biti koristan u različitim situacijama, ne samo kao dodatak u kuvanju.

Evo nekoliko načina na koje možete iskoristiti prednosti lovora:

  • Prirodni repelent

Miris lovora odbija muve, komarce i druge dosadne insekte, što ga čini odličnim za upotrebu tokom letnjih dana kada je prisutno mnogo komaraca. Pored toga, lep miris lovora može obogatiti prostor.

  • Diuretski učinak

Lovor povećava izlučivanje urina, pomaže u čišćenju bubrega i urinarnog trakta. To je prirodan i nežan način za smanjenje oteklina i viška tečnosti u telu. Ako se osećate naduto, lovor može pomoći u smanjenju tečnosti u organizmu.

  • Ublažava trbušnu napetost i nadutost

Lovor može biti koristan i nakon obroka, jer pomaže u smanjenju napetosti u stomaku, poboljšava probavu i smanjuje nadutost. Nakon obroka, možete popiti čaj od lovorovog lista za olakšanje.

  • Deluje adstringentno

Lovorov list može pomoći u smanjenju proliva. Njegovo adstringentno dejstvo pomaže u čvršćem formiranju stolice i ublažavanju neprijatnih simptoma.

  • Ublažava grčeve

Za grčeve kod beba, čaj od lovora može biti od pomoći. Lovorov list ima umirujuća svojstva koja mogu olakšati bolne simptome i ojačati probavni sistem.

  • Pomaže za miran san

Stavite dva lovorova lista ispod jastučića pre spavanja. Sadržane supstance mogu smiriti nervni sistem i podstaći opuštanje.Ako želite da spavate mirno i probudite se osveženi, isprobajte ovaj jednostavan trik sa lovorovim listom.

 

Bonus video: 

 

Komentari (0)
Loading