Bečka šnicla je tradicionalno je austrijsko jelo koje svi obožavamo, ali retko ko ume da ih napravi da budu sočne i ukusne. Primenite savete kuvara jednog beogradskog restorana o izboru mesa, pravljenju poha i prženju. Posle toga će vam bečke šnicle biti savršene.
Koje meso je najbolje?
Kuvari kažu da je najbolje meso za pripremu sočne i meke bečke šnicle teletina. Ukoliko nemate ovu vrstu mesa, drugo po redu meso za ove šnicle je svinjetina. Mnoge domaćice češće kupuju svinjetinu, jer je jeftinija, a šnicle su takođe ukusne. Mogu se praviti i od piletine, ali ona nema dovoljno jak ukus kao teletina i svinjetina. Profesionalni kuvari kažu da je potrebno da meso ima i malo masnoće da bi bilo ukusnije.
Kako se pripremaju?
Mnogi kuvari za lepši ukus bečke šnicle koriste puter umesto ulja za prženje ili se napravi mešavina, a u jaja za pohovanje dodaju malo slatke pavlake. Bečke šnicle se pohuju sledećim redosledom: brašno-jaja-prezle. Meso se lagano izlupa čekićem za meso, dovoljno je samo nekoliko puta. Zatim se panira - meso prvo uvaljate u brašno, zatim u smesu od jaja i slatke pavlake, a potom u prezle. Šnicle se prže u mešavini putera i ulja nekoliko minuta, moraju plivati u masnoći. To im daje prelepu zlatno-žutu boju i karakterističan izgled, a biće sočne i ukusne.
Bonus video: