Samo ovako ćete imati savršen travnjak: Potreban vam je jedan začin iz kuhinje, izgledaće kao tepih!

Vesti 18.07.2024 18:18 0

Neujednačen rast trave, njeno sušenje i gubitak lepe zelene boje, kvare izgled celog dvorišta. Šta da preduzmete?

trava

Shutterstock

Tajna savršenog travnjaka je kvalitetno seme, redovno zalivanje i košenje. Ali, treba travu odbraniti i od štetočina. Iskusni baštovan otkriva da će travnjak biti zdrav i lepo će izgledati ako upotrebite jedan sastojak koji sigurno imate u kuhinji.

Cimet je spas za travu

Da biste u dvorištu imali savršenu travu, potreban vam je cimet. Ovaj začin poseduje snažna antigljivična svojstva, a gljivice su najčešće uzrok sušenja trave i njenog nejednakog rasta pod uslovom da je redovno održavate. Cimet će sprečiti širenje bolesti, jer upija vlagu koja je neophodna gljivicama za razmnožavanje i širenje. Pomešajte jednu kašiku cimeta u prahu sa pola litre vode da biste stvorili potpuno prirodan rastvor protiv gljivica koji treba da poprskate po travnjaku.

trava

Shutterstock

 

Neguje travu, tera štetočine

Cimet će pomoći da oporavite travnjak, pa će izgledati besprekorno, ali će takođe oterati nepoželjne životinje, poput zečeva i veverica koje ne vole miris cimeta. Za zaštitu od štetočina, još je jednostavnije rešenje da zabodete na nekoliko mesta štapiće cimeta u zemlju.

Bonus video:

 

@najzena.rs Da li biste radije u šumi sreli medveda ili nepoznatog muškarca? #najzena #zena #foryou #fyp #viralvideo #fypシ゚ #viraltiktok ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading