Oterajte štetočine daleko od kuće: Žena je stavila aluminijumsku foliju ispred vrata i rešila problem koji mnoge muči

Vesti 16.07.2024 13:12 0

Aluminijumska folija se koristi na razne načine, a ovaj će vas oduševiti, jer će vas spasiti napasti.

žena

Shutterstock

Domaćice upotrebljavaju aluminijumski foliju na više načina u kuhinji, ali ona može odlično da posluži i u ostalim prostorijama. Iskoristite je da oterate dalje od kuće miševe, mačke i druge štetočine.

Oteraće mačke lutalice

U mnoga domaćinstva, posebno u kuće sa dvorištem, uđu neželjeni posetioci, poput miševa, pacova, mačaka skitnica. Da biste sprečili ove štetočine da ulaze u vašu kući, isprobajte trik sa alu folijom. Ako živite u kući s dvorištem, pa vam često dolaze tuđe mačke i lutalice, lako ih možete odbiti aluminijumskom folijom. Mačke se plaše zvuka koji pravi alu folija dok se njiše na vetru, pa će se držati dalje od vašeg dvorišta i kuće. Samo iscepajte veći komad aluminijumske folije, zakačite ga na štap, kao zastavicu i postavite blizu vrata i negde u dvorištu. Njeno šuštanje će odbijati mačke lutalice da svrate do vas.

žena

Shutterstock

 

Spasiće vas miševa

Od aluminijusmke folije će pobeći i miševi, jer imaju osetljive bubne opne i hodanje po aluminijumskoj foliji, odnosno zvuk koji se tom prilikom pravi, njima smeta. Alu folija je i klizava, pa miševi ne mogu da hodaju po njoj. Osim zvuka, miševima smeta i miris aluminijuma koji mi ne osećamo. Zato stavite ravne komade aluminijumske folije kod rupa, pukotina na zidovima, vrata, na pod kuhinje, kao i u podrum, na tavan. Miševi vam više neće ulaziti u kuću.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading