Prirodni osveživač: Vaša kuća će danima divno mirisati uz jedan sastojak iz kuhinje

Vesti 22.05.2024 16:27 0

Svi želimo da nam dom lepo miriše. To možete da postignete i prirodnim osveživačem koji ćete sami napraviti.

žena

Shutterstock

Da bi vam cela kuća lepo mirisala, napravite sami prirodno sredstvo koje će osvežiti vazduh. Imamo odličan recept. Kada ga isprobate, nikada više nećete kupiti osveživač.

Prirodno sredstvo

Najbolji način da osvežite celu kuću jeste da podove obrišete mirišljavom vodicom. Ona će u isto vreme ukloniti prašinu sa parketa, a prijatan miris će se širiti vazduhom. Uzmite alkoholno sirće, i u njega stavite aromatično bilje ili kore od citrusa, poput ruzmarina,  grančice bora, izrendane kore limuna ili pomorandže. Kada se stave u sirće, oni će napraviti mirišljavo sredstvo za čišćenje koje će osvežiti ceo vaš dom.

žena

Shutterstock

 

Kako da napravite sredstvo

Potrebno vam je nekoliko tegli. U svaku stavite različite sastojke koji treba da daju miris (u jednu stavite narendanu koru limuna, u drugu ruzmarin itd). Sipajte sirće, dobro zatvorite tegle i ostavite ih da odstoje 24 sata. Sutradan ih procedite kroz cediljku ili gazu, pa vratite tečnost u teglu. Vaš prirodni osveživač je spreman za korišćenje. Razblažite ga s malo vode, nakvasite krpu i prebrišite podove. Ukloniće prljavštinu, dezinfikovati podove, a kuća će vam lepo mirisati danima.

Komentari (0)
Loading