Kako ukloniti buđ sa zida: Očistite crne fleke od vlage pomoću genijalnog molerskog trika

Vesti 04.06.2024 11:40 0

Ako ste već sve isprobali i niste uspeli da uklonite buđ, probajte ovaj lak način.

buđ

Shutterstock

Moleri imaju najbolje trikove, pa su tako odlučili da otkriju i jedan za skidanje buđi sa zidova. U mnogim domovima je buđ ostala kao posledica velike vlage i nejednakog grejanja prostorija tokom zime.

Buđ se vremenom širi

Ne samo da crne fleke od buđi ružno izgledaju i dodvode do ljuštenja zidova, već i cela prostorija poprimi miris vlage. Ako se ova pojava ne zaustavi na vreme, posle određenog perioda će vam cela kuća mirisati na buđ. Da ne pominjemo to da su vlaga i buđ štetni za disajne organe, a mogu izazvati i alergiju.

Verovatno ste već svašta isprobali - premaz protiv vlage, varikinu, sodu bikarbonu ili različite apsorbere čija cena nije uopšte zanemarljiva. Možda ste čak bili primorani da sušite zidove fenom za kosu. Ali sve su to kratkotrajna rešenja.

pesak za mačke

Shutterstock

 

Upotrebite pesak za mačke

Moler je sada otkrio jedno jednostavno rešenje – pesak za mačke. Da, dobro ste pročitali. Treba da uzmete pesak za mačke, koji dobro apsorbuje vlagu, ima prijatan miris i može da pretvori mačiji urin u grudvice. Takav pesak možete naći čak i prehrambenim prodavnicama, u delu gde se prodaje hrana za kućne ljubimce. Cena je pristupačna, pa vredi isprobati. Rasporedite pesak u čašice i postavite ga na mesta na kojima se vlaga u kući najčešće javlja. Već posle desetak dana bićete iznenađeni rezultatima. Vlaga će se brzo povući, a crne fleke okrečite i imaćete sređenu kuću.

Bonus video:

Komentari (0)
Loading