Pravo je čudo! Košta manje od 200 dinara, a rashlađuje telo odmah: Najjeftiniji metod za borbu protiv toplotnog talasa

Nedeljko Tišanović Vesti 14.07.2024 20:28 0

Globalno zagrevanje pravi veliki problem.

Shutterstock

Shutterstock

Poslednjih deset godina primetan je trend povećanja temperatura tokom letnjeg perioda zbog globalnog zagrevanja, a sve to značajno utiče na zdravstveno stanje celokupnog stanovništva. Trenutno smo suočeni sa toplotnim talasom koji postaje gotovo nepodnošljiv, te aktivno tražimo načine za rashlađivanje.

Jedan od preporučenih trikova za rashlađivanje, koji se ističe i kao preporuka jeste otapanje kockica leda u ustima. Ovo je ujedno i najjeftiniji metod za rashlađivanje.

Kalupe za kockice leda možete pronaći u svakoj prodavnici mješovite robe za samo 100 dinara. Takođe, mogu poslužiti i plastični kalupi od bombonjera.

she

Shutterstock

 

 

Važno je izabrati kalupe za male kockice leda kako bi se one mogle lagano topiti u ustima, bez potrebe za žvakanjem radi zaštite zuba. Ovo je posebno važno ako imate osetljive zube na hladnu vodu i hranu.

Sporim otapanjem kockica leda u ustima dodatno se hidrira organizam, što je tokom toplotnog talasa izuzetno važno.

Ovaj trik može biti koristan i za rashlađivanje dece (starije od tri godine), a možete dodati i boju za hranu bez aditiva kako biste napravili šarene kockice leda, što će biti dodatno zabavno za decu. Možete napraviti igru tako što ćete odrediti koliko šarenih kockica treba dete da otopi u ustima tokom dana.

Preporučuje se izbegavanje otvorenih prostora, kao i unošenje dovoljno tečnosti.

 

 

Komentari (0)
Loading