Ne košta gotovo ništa, a vraća mladelačku svežinu: Ovu smesu svaki drugi dan nanosite na lice i izgledaćete kao da vam je 20

Slobodanka Ćorić Vesti 10.07.2024 17:38 0

Obnovite mladalački sjaj svog lica pomoću prirodne maske! Saznajte kako sastojci koje već imate kod kuće mogu učiniti čuda za vašu kožu. Bez skupih tretmana, bez botoksa

krema

Shutterstock

Tražite efikasne i prirodne načine da smanjite bore i usporite proces starenja kože? Ovi sastojci, koje većina nas ima u svojoj kuhinji, mogu vam pomoći bez potrebe za skupim tretmanima kao što je botoks.

Mnoge žene sanjaju da što duže zadrže mladelačku kožu bez bora, ali veštački tretmani poput botoksa, iako efikasni, mogu biti skupi i nositi sa sobom rizik od neželjenih efekata zbog hemikalija koje sadrže.

Srećom, priroda nam pruža jednostavna rešenja za očuvanje mladalačkog izgleda. Napravite masku koja čini vašu kožu čvršćom i glatkom, vraćajući joj svežinu i vitalnost.

Evo recepta:

Sastojci:

1 kašika nisko-masne pavlake

1 kašika kukuruznog skroba
5 kašika svežeg soka od šargarepe

Priprema:

U šerpu stavite 100 ml vode i dodajte kukuruzni skrob. Stavite na srednju vatru i mešajte dok se smesa ne zgusne.

Posle toga stavite na ringlu na srednju vatru i mešajte dok se smesa ne zgusne i voda ne smanji. Kada je kuvano, ostavite ga na stranu i sačekajte dok se ne ohladi. Zatim dodajte sok od šargarepe i kajmak i mešajte dok ne dobijete lepu smesu.

Koristite: Pre nanošenja maske temeljno operite lice. Nanesite masku na zahvaćena područja i ostavite da deluje 30 minuta. Nakon toga, isperite toplom vodom. Ako napravite veću seriju, ostatak možete ponovo koristiti, ali ovu mešavinu treba da držite u frižideru.

Komentari (0)
Loading