Tokom letnjih meseci, jedna od najvećih radosti je uživanje u svežem domaćem paradajzu. Evo nekoliko saveta kako da ga prepoznate:
Miris - Domaći paradajz ima intenzivan, prirodan miris koji podseća na zemlju i sunce. Ako paradajz ne miriše ništa ili ima slab miris, možda je veštački zreo.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Boja i tekstura kore - Domaći paradajz često ima nepravilnosti na kori, poput manjih brazda ili neravnina. Boja mu može varirati od svetlocrvene do tamnocrvene, ali je često dublja i živopisnija od paradajza uzgajanog u plastenicima.
Peteljka i listovi - Obratite pažnju na peteljku paradajza - ako je zelenkasta i ima malo smeđe boje, to može ukazivati da je svež i nedavno ubran. Listovi blizu peteljke obično su žućkasti ili smeđkasti kod zrelog domaćeg paradajza.
Težina - Domaći paradajz obično je teži u odnosu na svoju veličinu, što je pokazatelj da ima više soka i ukusa.