Šta nije u redu sa vašom veš mašinom: Zbog ove greške ni najskuplji omekšivač se neće osetiti

Slobodanka Ćorić Vesti 06.07.2024 10:45 0

Prljavština, ostaci deterdženta i sve što se tokom vremena nakuplja u veš mašini, pre ili kasnije će doći na vašu odeću, što može dovesti do loših mirisa i belih mrlja

veš

Shutterstock

Sigurno ste barem nekad, a možda ih radite i sada, napravili ove greške prilikom pranja veša. Ovo su najčešće greške koje, prema rečima stručnjaka, treba ispraviti.

Odeća će duže zadržati svoj oblik i boju i istrošiti se sporije ako je perete na nižim temperaturama. Osim toga, topla ili hladna voda može se nositi sa prljavštinom jednako kao i vruća, ako imate dobru veš mašinu i deterdžent.

Samo stvari kao što su posteljina ili krpe mogu se prati na 90°C za dezinfekciju. Sve ostalo može prati na nižim temperaturama.

Višak deterdženta može začepiti posudu za deterdžent i uzrokovati neugodan miris, a previše omekšivača čini da se odjeća teže ispira. Pažljivo pročitajte doze navedene na pakovanju i ne zaboravite da koristite mernu posudu. Ako su vaše stvari jako prljave, koristite taj način pranja ili pokrenite 2 ciklusa.

Omekšivač ne samo da čini tkaninu baršunastom, već olakšava i peglanje. Međutim, tokom vremena se smanjuje apsorpcija tkanine, pa ga je bolje ne koristiti za pranje peškira, sportske odeće ili drugih predmeta od mikrovlakana, elastina ili spandeksa.

Prljavština, ostaci deterdženta i sve što se tokom vremena nakuplja u veš mašini, pre ili kasnije će doći na vašu odeću, što može dovesti do loših mirisa i belih mrlja. Da biste to sprečili, pratite nekoliko jednostavnih pravila o održavanju:

  • Ispraznite mašinu nakon svakog pranja.
  • Nakon svakog pranja, uklonite preostali deterdžent iz gume na vratima.
  • Redovno očistite posudu za deterdžent.
Komentari (0)
Loading