Posiveli veš će opet biti beo kao sneg: Žene su oduševljene ovim trikom, pitaju se kako se toga ranije nisu setile!

Vesti 02.07.2024 15:26 0

Povratite belim stvarima boju i sjaj pomoću jeftinih trikova sa sastojcima koje imate u kući.

veš

Shutterstock

Vremenom veš bele boje poprimi sivu ili žućkastu boju. Ovi trikovi za pranje veša će pomoći da mu povratite belinu i sjaj, čak i u slučajevima kada slučajno upadne neka čarapa ili majica u boji pa on poprimi crvenkastu ili plavu nijansu. Pre nego što počnete, proverite etiketu za održavanje. Ako piše da ne sme da se izbeljuje (znak trougla sa slovom X), onda to nemojte da radite.

Trik sa krpom

Jedna mama je na TikToku objavila video u kome je pokazala kako ona pere i održava veš bele boje i oduševile sve žene. Ako želite da vam veš bele boje bude uvek beo i to bez upotrebe izbeljivača, u bubanj mašine stavite prašak za veš i belu krpu koju ste prethodno natopili deterdžentom za sudove, kaže žena u svom videu.

 

 

Alkoholno sirće

Za izbeljivanje bele odeće, dodajte šolju sirćeta u veliku šerpu napunjenu vodom (5 litara). Stavite da prokuva, pa sipajte u lavor i potopite garderobu. Ostavite preko noći, a sutradan operite u mašini za veš, kao i obično.

Soda bikarbona

Posle upotrebe sode bikarbone odeća ne samo da će biti svetlija, nego će i sveže mirisati. Dodajte pola šolje (od 250 ml) sode bikarbone u deterdžent u mašini za veš kad perete veš i operite ga kao obično. Zablistaće kao da je nov.

Bonus video:

Komentari (0)
Loading