Trik snalažljive domaćice: Evo kako da očistite celu kuću za 10 minuta, izgledaće kao da ste radili generalku!

Vesti 19.06.2024 12:29 0

Iskusna domaćica savetuje kako da na brzinu očistite svoj dom, a da izgleda uglancano.

žena

Shutterstock

Kada imate malo vremena, treba da oribate najvažnija mesta u kući, kao i ona koja prvo upadnu u oči. Tako će kuća izgledati kao da ste ribali sve, od poda do plafona. Mira otkriva svoj trik koji godinama primenjuje.

Uklonite prašinu

Za brzinsko brisanje prašine, stavite na ruku staru pamučnu čarapu, poprskajte je sredstvom za čišćenje, a zatim pređite rukom preko stočića za kafu, televizora, potprozorskih daski, komode. Kuća će odmah zablistati. Drugom čarapom koju ste poprskali sredstvom za čišćenje prebrišite kadu i lavabo u kupatilu

Pređite rolerom

Uzmite roler za čišćenje dlačica sa odela i kaputa i njime uklonite prašinu sa predmeta koje inače zapostavljate kada sređujete kuću. Na brzinu pređite njim preko abažura lampi, venecijanera, plišanih igrački i drugih predmeta koji su vam usput.

Osvežite prostor

Pospite malo sode bikarbone po tepisima i stazama, garnituri za sedenje, dušeku u spavaćoj sobi i ostavite da odstoji. Zatim dobro usisajte. Soda bikarbona će upiti neprijatne mirise i cela kuća će zamirisati na čisto.

čišćenje

Shutterstock

 

Osvežite kantu za đubre

Da vam se iz kante za otpatke ne bi širio neprijatan miris po kuhinji, upotrebite limun. Istrljajte unutrašnjost čiste kante polovinom limuna, a zatim je isperite hladnom vodom. U istu svrhu će poslužiti i soda bikarbona.

Bacite stare kataloge i novine

Kataloge iz raznih prodavnica koji vam se razvlače po kući, kao i stare novine, pokupite i bacite. To ne znaći da treba da ih premestite pored korpe za otpatke ili blizu izlaznih vrata. Odmah ih odnesite u kontejner.

Pokupite dlake ljubimca

Ako imate kućnog ljubimca, stavite gumenu rukavicu za ribanje, pokvasite je i pređite rukom preko kreveta u spavaćoj sobi, nameštaja za sedenje u dnevnoj i mesta na kojima vaš pas ili mačka provode najviše vremena. Tako ćete brzo pokupiti njihove dlačice.

Bonus video:

 

Komentari (0)
Loading