Skinula je kamenac bez ribanja: Baka Stana u wc šolju sipa 2 kesice ovog sastojka iz kuhinje, zasija kao nova!

Vesti 12.06.2024 11:15 0

Izbor sredstava za čišćenje toaleta je veliki, ali ponekad su stari kućni lekovi najbolji.

šolja

Shutterstock

Prirodni načini za čišćenje naših baka su često odlični i nema potrebe koristiti agresivna hemijska sredstva. Posebno kada su isprobani i koriste se godinama u kući, to je najbolji dokaz da deluju. To je slučaj i kada je reč o čišćenju wc šolje na kojoj se brzo natalože kamenac, prljavština, često i buđ, a o neprijatnim mirisima koji izlaze iz odvoda, i da ne pričamo.

Upotrebite limuntus

Jedan od načina za efikasno čišćenje wc šolje bez upotrebe hemikalija jeste baka Stanin recept. Ona nema snage da je stalno riba, pa za to koristi limuntus. Limuntus odlično uklanjanje kamenac i sve tvrdokorne mrlje, kao kupljeno abrazivno sredstvo. Potrebno je da sipate 2-3 kesice limuntusa ili 1 supenu kašiku u wc šolju, ali tako što ćete ga rasporediti po celoj šolji. Nije potrebno da ribate uopšte. Samo ostavite da deluje.

kupatilo

Shutterstock

 

Kako se to radi?

Uradite to uveče, pre spavanja, a posebno obratite pažnju da limuntus prekrije delove na kojima se pojavio kamenac. Ostavite da deluje preko noći. Važno je da niko ne koristi toalet za to vreme. Ujutru pređite četkom preko šolje sa unutrašnje strane i samo pustite vodu. Kamenac i sve fleke će nestati, a šolja će zablistati.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading