Umesto liftinga, smrznuti krastavac: Trik za zatezanje kože lica, za kojim su poludeli milioni

Slobodanka Ćorić Vesti 13.06.2024 19:01 0

Ova metoda bi trebalo da stimuliše cirkulaciju krvi, ublažava otoke i pruži efekat limfne drenaže

zatezanje lica

Shutterstock

Novi trend za negu i lepotu postao je viralan na TikToku, a kao i većina tretmana koji se promovišu na ovoj mreži, u najmanju tuku se može nazvati neobičnim. Ova društvene mreža je preplavljena video zapisima žena koje masiraju lice smrznutim krastavcem.

Po svemu sudeći, ova metoda bi trebalo da stimuliše cirkulaciju krvi, ublažava otoke i pruži efekat limfne drenaže.

krastavac

Shutterstock

 

Zaluđenici na TikToku tvrde da masaža lica smrznutim krastavcima pomaže da se rešite podočnjaka i poboljša teksturu kože. Za najbolje rezultate, lice treba masirati ujutru, pre nanošenja kreme kao i uveče.

Krastavac za lepotu

Odavno je trend da se za masažu lica koriste hladne "alatke" ili kockice leda, a sada je dodat i krastavac, veoma lekovita povrćka bogata vitaminima B, C i kalcijumom. A šta kažu stručnjaci? Istina je da hladnoća zapravo može da smanji otok ili crvenilo kože. Oni čak i preporučuju da ovu namirnicu uvrstite u ishranu, jer krastavac sadrži dosta vode što će pomoći hidriranje organizma.

Zaključak je da smrznuti krastavac može da stimuliše dotok krvi u kožu lica, a da hladnoća pomažda se uklone otoci u predelu očiju, kao podočnjaci. Isti efekat imaju i masažni kamenčići ili kvarcni valjci za masažu lica.

@najzena.rs "Tiršova nam je druga kuća": Marija je rodila zdravo dete, a onda je saznala strašnu dijagnozu! #najžena #fypシ #fypシ゚viral #žena ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading