Uvek lepi i mirisni: Otkrivamo najbolji način da očistite jastuke za terasu, nema greške

Vesti 06.06.2024 10:42 0

U nastavku nudimo odgovore na sva vaša pitanja o čišćenju jastuka od pravilnog čišćenja jastuka sa navlakama koje se ne mogu ukloniti, do pravilne upotrebe prirodnih sredstava za čišćenje poput sirćeta

dvorište

Shutterstock

Dolazak toplog vremena znači povratak omiljenih aktivnosti u dvorištu, kao što su baštovanstvo, roštiljanje ili odmaranje. Ali postoji nekoliko malih poslova o kojima treba da se pobrinemo tokom prolećne i letnje sezone pre nego što krenemo da se zabavljamo.

To uključuje čišćenje jastuka za terasu kako bi bili spremni za uživanje na otvorenom.

Čak se i posebno obrađena tkanina može isprljati i nakupiti buđi dok stoji napolju, tako da je ključno znati kako da očistite spoljne jastuke na svom vašem omiljenom nameštaju za terasu. Koristeći ispravne metode, oni će izgledati i mirisati sveže iz godine u godinu. Zato smo prikupili profesionalne savete za čišćenje jastuka na otvorenom koje je lako ispratiti i koje vam neće oduzeti mnogo vremena.

dvorište

Shutterstock

 

U nastavku nudimo odgovore na sva vaša pitanja o čišćenju jastuka od pravilnog čišćenja jastuka sa navlakama koje se ne mogu ukloniti, do pravilne upotrebe prirodnih sredstava za čišćenje poput sirćeta.

Šta će vam trebati
  • Usisivač sa dodatkom za čišćenje navlaka
  • Četka sa mekim vlaknima
  • Crevo za polivanje
  • Kanta
  • Deterdžent za sudove, soda bikarbona ili sirće
  • Peškir
Kako očistiti jastuke za dvorište
  • Skinite navlake za jastuke i položite ih na ravnu površinu. Koristite četku sa mekim vlaknima ili usisivač sa dodatkom za čišćenje navlaka da nežno uklonite svu prljavštinu ili ostatke, obraćajući pažnju na pukotine ili šavove gde se prljavština može nakupiti.
     
  • Proverite da li na tkanini ima mrlja, koje treba prethodno obraditi pre pranja kako biste bili sigurni da se neće slepiti. Možete koristiti mešavinu jednakih količina belog sirćeta i vode, ali je prvo testirajte da biste bili sigurni da se tkanina neće oštetiti. Ako sve izgleda kako treba, poprskajte rastvor na mrlju i ostavite da odstoji oko 20 minuta pre nego što je obrišite čistom krpom.
     
  • Veliku kantu napunite toplom vodom, dodajte blagi deterdžent i navlake za jastuke stavite  u kantu.
     
  • Koristite četku sa mekom dlakom da nežno očistite jastuke.
     
  • Temeljno isperite jastuke crevom ili čistom vodom dok ne nestane sav sapun.
     
  • Okačite jastuke da se osuše na vazduhu u senci.

Ako ipak odlučite da koristite uređaj za pranje pod pritiskom, ni u kom slučaju nemojte da koristite previsok pritisak koji može oštetiti tkaninu. Umesto toga, podesite nizak pritisak i napunite uređaj deterdžentom.

dvorište

Shutterstock

 

Zatim čistite deo po deo, počevši od jednog kraja jastuka. Koristite četku sa mekom dlakom da očistite posebno prljava područja ili područja sa mrljama. Jastuke temeljno isperite uređajem za pranje pod pritiskom, dobro isperite penu i okačite jastuke da se osuše na vazduhu, savetuje The Pioneer Woman.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading