Potrebna su vam samo 2 sastojka: Internet 'bruji' o ovom receptu - probajte tortilju za 'mršavljenje'

Slobodanka Ćorić Vesti 04.06.2024 21:20 0

„Sada ćemo od toga da pravimo tortilje sa visokim sadržajem proteina“, preporučila je Ilana u videu i u blender stavila sir, jaja i malo začina po želji

tortilja

Printscreen/TikTok

Ova viralna tortilja je uzela maha na TikTok-u i stvorila čitav trend, a njena popularnost je potpuno opravdana. To je tortilja napravljena od samo dva sastojka puna proteina: jaja i svežeg kravljeg sira (zrnati je dobar ako želite), a ne može biti jednostavnije za napraviti.

Influencserka Ilana, koja ima dva miliona pratilaca na svom TikTok kanalu NutritionBabe i uglavnom objavljuje recepte, takođe se pridružila trendu proteinskih tortilja. „Sada ćemo od toga da pravimo tortilje sa visokim sadržajem proteina“, preporučila je Ilana u videu i u blender stavila sir, jaja i malo začina po želji, a ako nemate blender nemojte brinite jer nije ni potrebno za ovaj recept.

Nakon što je smesa uklopljena, treba je sipati u kalup preko kojeg ste stavili masni papir kako se smesa ne bi lepila za nju. Nakon što ste smesu poravnali u jedan sloj jednake debljine, stavite je u zagrejanu rernu na 35 minuta na 180˚C. I tako ste dobili tortilju koja sama ima čak 35 grama proteina, a kako da je iskoristite za obrok?

Ideja za obrok

Nakon što je vaša tortilja spremna, možete je napuniti svim sastojcima koje želite. U video je Ilana stavila rukolu, paradajz, avokado, malo balzamiko sirćeta i završila umotavanjem tortilje. Ova verzija je odlična i za vegetarijance jer Ilana nije koristila mesne prerađevine, a ovu tortilju možete napraviti na sto drugih načina.

Evo jedne sa još više proteina:

  • Pola konzerve tunjevine
  • Svež krastavac
  • Paradajz
  • Paprika
  • 50 g grčkog jogurta
  • pola čena belog luka

Sve te sastojke stavite u tortilju, ali pazite da je ne pretrpate i dobijete zasitan obrok savršen za doručak, ručak i večeru, čiji recept možete stalno menjati, piše Živim. Ova tortilja je savršeno zdrava i odlična ako ste u procesu gubitka ili održavanja težine jer je malo kalorija i puna je proteina, što znači da neće zauzeti puno kalorija tokom dana i da će vas zasititi do vaš sledeći obrok.


Komentari (0)
Loading