Krpelj ne podnose miris ove 2 biljke: Posadite ih u dvorištu i nikada ih više nećete videti

Slobodanka Ćorić Vesti 31.05.2024 12:00 0

Otkrijte kako vam lavanda i ruzmarin mogu pomoći da se rešite krpelja

dvorište

rina

U borbi protiv dosadnih i potencijalno opasnih krpelja, mnogi vlasnici kuća i vrtova traže prirodne načine za zaštitu sebe, svojih porodica i kućnih ljubimaca. Nedavna istraživanja su pokazala da postoji efikasan način da se ovi insekti drže podalje od vašeg doma - sadnjom određenih biljaka u dvorištu.

Dok krpelji imaju sklonost da se zadržavaju u vlažnim i senovitim područjima, određene biljke ispuštaju mirise koji ih odbijaju. Dve biljke posebno su se istakle kao prirodni insekticidi za ove parazite - lavanda i ruzmarin.

Lavanda je poznata po svom prepoznatljivom mirisu, koji mnogi ljudi vole, ali koji krpelji izuzetno ne podnose. Sadnjom lavande u vašem dvorištu ili bašti, možete stvoriti prirodnu barijeru koja će držati krpelje podalje. Osim toga, lavanda je lepa i dekorativna biljka koja će doprineti estetici vašeg spoljnog prostora.

Slično tome, ruzmarin je još jedna biljka koja je poznata po svom snažnom mirisu koji odbija krpelje. Ova zeljasta biljka, koja se često koristi kao začin u kuhinji, takođe može biti korisna u borbi protiv ovih insekata kada se sadi u blizini kuće ili oko dvorišta.

Ove biljke ne samo da odbijaju krpelje, već mogu imati i druge koristi za vaše dvorište. Na primer, lavanda privlači leptire i pčele, dok ruzmarin može doprineti ukusu vaših kulinarskih kreacija.

@najzena.rs "Tiršova nam je druga kuća": Marija je rodila zdravo dete, a onda je saznala strašnu dijagnozu! #najžena #fypシ #fypシ゚viral #žena ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading